Лайфстайл

Яку температуру виставити у холодильнику, щоб зберегти продукти свіжими

Сучасні холодильники оснащені всілякими корисними функціями, наприклад, такими як автоматичне розморожування, режим суперзаморожування і навіть підтримка wi-fi і можливість налити газовану воду.

Однак навіть за таких високотехнологічних функцій ніхто не скасовував температурні норми при експлуатації холодильника. Адже будь-яка техніка — це лише техніка, яка може дати збій, збити налаштування або працювати в невідповідному режимі.

Яка температура оптимальна для холодильника?

За всіма технічними характеристиками оптимальною температурою для холодильника в цілому є діапазон від 2 до 5°C.

У цій температурній зоні зберігається більша частина продуктів, яка найближчими днями пбуде використана  в їжу. Важливо знати, що продукти потрібно не хаотично заповнювати відсіками холодильника, а грамотно розподіляти відповідно до температури по зонах зверху вниз.

Чим вище, тим більша температура за умови, що морозилка знаходиться нижче від основного відсіку холодильника. Так, сири, кондитерські вироби, масло/маргарин, копчені вироби слід зберігати на верхній полиці, нижче слід розташувати готові страви та молочну продукцію, у самому низу — м’ясо та рибу, ковбасні вироби, сосиски, яйця та воду, фрукти та овочі.

Яка температура є оптимальною для морозильної камери?

Для якісної роботи морозилки у цій частині холодильника краще зберігати температуру від -18°C та нижче. Звичайно, слід враховувати такі фактори, як розміри морозильної камери, адже малі та середні відсіки заморожують швидше, а отже, температурний режим можна виставити на -14 градусів. А якщо холодильник оснащений відсіком із швидким заморожуванням, у ньому краще підтримувати максимально низьку температуру, рівну -24 градуси.

Яка температура є оптимальною для зони свіжості?

Багато сучасних холодильників оснащені особливою зоною свіжості, вона ж нульова зона. Це відсік, в якому слід зберігати ті продукти, яким не підходить сильне охолодження, але плюсові температури можуть зіпсувати якість, вид, смак продукту. До таких продуктів належать сири, фрукти та овочі, гриби, молочна продукція з коротким терміном придатності.

Також у нульовій зоні зберігають м’ясо та рибу, які ось-ось будуть потрібні господині для приготування їжі, тому заморожувати їх не потрібно, але й у теплі зберігати небезпечно.

Ідеальний температурний режим для зони свіжості варіюється від -1 до +3 градуса.

Від того, наскільки правильно виставлена ​​температура в холодильнику, залежить збереження продуктів, приємний запах і апетитний вигляд! Не нехтуйте температурним режимом, думаючи, що холодильник сам відрегулює як слід. Не завжди, виставивши на регуляторі середні функції, можна бути впевненими, що холодильник працює правильно.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Перці зупинилися в зростанні: приготуйте підживлення

Якщо ви помітили що перці, які ви висадили на дачну ділянку, майже не ростуть, потрібно…

4 години назад

Обробіть огірки солодкою водою: гарно ростимуть та будуть смачними

У питаннях догляду за огірками важливою можна назвати будь-яку дрібницю. Іноді якась несподівана доглядова процедура…

5 години назад

Одне підживлення герані здатне покращити ріст та цвітіння куща

Герань здатна радувати своїм пишним і тривалим цвітінням аж до перших заморозків. Але для цього…

6 години назад

Попелиця піде з куща троянд: магазинні та народні способи

Попелиця – це досить небезпечний шкідник, який поступово висмоктує рослинні соки із квітів. Також вони…

7 години назад

Позбавляємо решітку для шашлику від нагару: 4 бюджетні способи

Приготування м'яса на відкритому вогні неминуче призводить до утворення нагару. Деякі дачники радять перед приготуванням…

8 години назад

Кабачки будуть плодоносити до осені: 3 підживлення, які потрібно внести до 31 липня

Кабачки садить на городі кожна дбайлива господиня. Рослини невибагливі і рік у рік можуть тішити…

9 години назад