Лайфстайл

Співробітниця Amazon розкрила два питання, які задавав Джефф Безос, перш ніж найняти її

Колишня співробітниця Amazon розповіла про два запитання, які Джефф Безос поставив їй перед тим, як найняти на роботу.

Подробиці

Енн Хіатт подала своє резюме в компанію ще в 2002 році «без зайвих роздумів» і в кінцевому підсумку її взяв на співбесіду засновник компанії Безос, який згодом став найбагатшою людиною у світі.

Перед цим вона пройшла через низку співбесід зі старшими помічниками, деякі з яких тривали цілий день і всі були «запаморочими за обсягом і темпом». Потім кілька місяців вона нічого не чула від Amazon, і була на межі “втрати надії”, коли її викликали на останню співбесіду. Однак їй не сказали, що це останнє інтерв’ю буде з самим Безосом.

Згадуючи той знаменний день у статті для CNBC Make It , вона написала:

«Того жовтневого ранку я почувалася розслабленою, під час інтерв’ю. Я терпляче сиділа у кріслі конференц-залу, коли двері відчинилися, і Безос увійшов. Він сів навпроти мене і представився. Безос розпочав співбесіду, пообіцявши задати лише два запитання і перше буде «веселою» головоломкою. Я глибоко вдихнула, коли він підвівся і дістав маркер біля дошки. Я зроблю підрахунок, – сказав він. – Я хочу, щоб ви оцінили кількість скляних панелей у місті Сіетл”.

Очевидно, у Безоса викривлене розуміння «веселі», і, природно, Енн «на мить налякалася» завданням, з яким вона тепер зіткнулася.

Зібравшись з думками, Енн сказала, що вона міркувала, що Безос хотів побачити, як працює її розум, і тому вона розбила велику проблему на менші частини, оцінивши населення Сіетла і стверджуючи, що кожна людина матиме дім, вид транспорту та місце роботи чи школу – у кожному з яких були б вікна.

Вона згадувала: «Тоді ми зробили підрахунок. Ми розглянули всі можливі сценарії, групи, аномалії та способи врахування різних винятків. Здавалося, що я розповідала про це годинами, поки Безос заповнював дошку цифрами. Насправді це зайняло більше 10 хвилин. Я пам’ятаю, що відчула трепет, коли він записав остаточну оцінку. Він обвів її. «Це виглядає приблизно правильно», — сказав він».

Далі Безос задав їй набагато більш просте запитання: «Які ваші кар’єрні цілі?»

Енн пояснила своє бажання вчитися та вийти із зони комфорту, і в кінцевому підсумку їй тут же запропонували роботу «виконавчим бізнес-партнером» на строк до 15 років.

Енн написала:

«Знаючи Безоса так само добре, як зараз, я розумію, чому це були його єдині два запитання. Він вимірював мій потенціал, ставлячи запитання, які б досліджували, чи вистачить у мене витримки, сміливості та мотивації бігти з його темпом і бути досить сміливою, щоб постійно стрибати з ним і підвищуватися на рівень.Наприкінці співбесіди ми обидва знали, що я зроблю все, щоб досягти успіху, незважаючи на те, що я була дуже молодшим кандидатом. В кінцевому підсумку Безос найняв мене на роботу. Він дав мені відкритий стіл лише в трьох футах від свого. Це був найближчий стіл до нього в компанії».

Сергій Пасевич

Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

Останні новиники

М’ясо запечене з овочами в духовці на кожен день

Швидка та нескладна друга страва на кожен день! М'ясо запечене з овочами у духовці -…

10 хв. назад

Що посадити поряд із солодким перцем: агрономи назвали найкращі варіанти

Багато хто знає, що сусідство різних культур на ділянці може бути як шкідливим, так і…

49 хв. назад

Як приготувати ідеальну підливу: названі головні тонкощі

Для тих, хто дуже полюбляє тефтелі і котлети завжди актуальним буде питання вибору смачного соусу.…

1 годину назад

5 вітамінів, які необхідні тим, хто активно займається спортом

Займатися спортом – добре, казали вони. Але не попереджали, що при високоінтенсивних фізичних навантаженнях слід…

2 години назад

Що робити, якщо столовий буряк зійшов погано: швидка допомога

Буває, що посіяний буряк сходить латками: тут густо, а там пусто. Щоб не було цих…

10 години назад

Як приготувати капустяні котлети: дешево і смачно

Якщо після свят вам захочеться чогось легкого, приготуйте капустяні котлети. Це швидко, дешево в смачно.…

10 години назад