Лайфстайл

Що треба зробити за місяць до посадки озимого часнику та цибулі із грядкою. Про добрива можна забути

Багато городників ретельно підходять до висадки часнику чи цибулі, але не всі готують ґрунт. Це справді дуже важливо, тому що від якості ґрунту залежить весь майбутній урожай. Всю підготовку слід розпочинати ще за місяць до передбачуваної висадки. При цьому необхідно підібрати правильний сидерат, який допоможе плодам впоратися з різноманітними захворюваннями та грибками.

Час висадки часнику та цибулі повністю залежить від регіону проживання. Прийнято займатися цими питаннями у вересні чи на початку жовтня. Перед посадкою потрібно якнайретельніше підготувати грядку. Якщо протягом минулого сезону було втрачено корисні речовини у ґрунті, то їх потрібно обов’язково відновити.

Справжні фахівці чудово знають, що перед посадкою цибулі та часнику слід грядку засіяти сидератами. Саме завдяки їхньому корисному впливу на грунт, йтиме збагачення всіма корисними елементами. У майбутньому врожай часнику та цибулі справді порадує. Останній місяць висадки сидератів приходить на серпень. Якщо їх посіяти пізніше, то ніякої користі від цього не буде.

Полив грядки, що готується, проводиться, як і зазвичай. Багато хто рекомендує сидерати поливати спеціальним зеленим добривом. У його складі є фосфор, який сприяє тривалому зберіганню майбутніх культур. Саме для цибулі та часнику це найголовніший фактор, що дозволяє отримати якісний урожай.

До найкращих сидератів можна віднести овес, гірчицю та жито. Після того, як вони збагатять ґрунт, то можна приступати до висадки цибулі та часнику. Не потрібно чекати, поки сидерат виросте до великих розмірів, тому що там головне корінь, адже він допомагає розпушити ґрунт. Якщо все зробити правильно, то через деякий час можна отримати добрий, а головне дуже смачний урожай.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Які рослини не варто обрізати навесні

З настанням весни всі садівники, як один, починають активно обрізати рослини – для їхнього ж…

7 хв. тому

6 секретів приготування смачного шашлику

Шашлик є, мабуть, однією з найулюбленіших страв у літній і весняний період часу. Кожна сім'я…

36 хв. тому

Які хитрощі захистять ділянку від дротяника: не всі дачники знають

З таким шкідником, як дротяник важко боротись на городі, так само як і здолати колорадського…

1 годину тому

М’ясо по-французьки: як приготувати кулінарний шедевр просто та смачно

М'ясо по-французьки є справжньою ресторанною класикою: у всіх закладах, що поважають себе. Кухарі готові порадувати…

2 години тому

Не краще трансжирів: чому випічка на вершковому маслі небезпечна для організму

Багато хто уникає маргарину та трансжирів у складі кондитерських виробів та випічки і вважають корисними…

2 години тому

Найпростіший рецепт тістечка “Картопля”

Для того, щоб порадувати своїх гостей або домашніх, достатньо приготувати смачний десерт, знайомий і улюблений…

3 години тому