Лайфстайл

Як стилізувати шарфи та палантини цього сезону: 10 ідей з подіуму

Холодна погода вимагає, щоб ми не втрачали часу і запасалися теплими речами. Але в таку пору, коли хочеться накритися декількома шарами одягу, просто замінити лонгслів на джемпер, пальто на пуховик або шубу недостатньо. Тому настав час подбати про теплі аксесуари. І першими на думку моментально приходять шапка, рукавички і, звичайно, шарф. Останній предмет – незамінний елемент осінньо-зимового сезону, який не тільки захищає від вітру та холоду, а й додає образу стильних акцентів.

Miu Miu осінь-зима 2024/2025

Цього року шарф знайшов нове життя завдяки своїй значній присутності на подіумах. Але якщо деякі бренди демонстрували шарфи в їх класичній інтерпретації: довгі, об’ємні, утеплені, інші сфокусувалися на шалях і палантинах, якими можна повністю закутати верхню частину тіла. До того ж багато брендів, наполегливо вимагають активніше включати у свої аутфіти тоненькі шарфи, які повернулися до нас із нульових років.

На що звернути увагу

В першу чергу варто придбати об’ємні опції великої в’язки, які створюють затишок і миттєво перетворять навіть найпростіший лук. Також популярні довгі моделі в клітинку та яскраві однотонні варіанти, які можна носити як поверх пальта, так і з куртками. Для тих, хто цінує класику, підійдуть кашемірові чи вовняні варіанти нейтральних відтінків — сірого, бежевого, темно-синього. А сміливі модниці можуть експериментувати із текстурами, обираючи, наприклад, моделі з бахромою. Не забувайте, що правильно підібраний шарф здатний стати фінальним штрихом, який додасть вашому образу завершеності.

Stella Mccartney осінь-зима 2024/2025
Gauchere осінь-зима 2024/2025
Gauchere осінь-зима 2024/2025

Щоб додати акцент, спробуйте пов’язати його асиметрично: один кінець зробіть довшим за інший, створюючи недбалий ефект. Для класичного лука підійде акуратний спосіб – наприклад, “французький вузол”, який надає образу елегантності. Оверсайз-шарф або палантин можна накинути на плече або обернути його кілька разів навколо шиї, створивши об’єм. Експериментуйте з квітами та фактурами: контрастний шарф освіжить однотонне пальто, а модель з принтом додасть динаміки. Він може виступати як колірною деталлю в монохромних і нейтральних по гамі аутфітах, і бути частиною колор-блока. А більше ідей стилізації шукайте у галереї нижче.

Etro осінь-зима 2024/2025
Ralph Lauren осінь-зима 2024/2025
Isabel Marant осінь-зима 2024/2025
Holzweiler осінь-зима 2024/2025
N21 осінь-зима 2024/2025
Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

З якими кольорами поєднувати популярний в цьому сезоні коричневий: 8 ідей

Якщо ви думаєте, що трендовий відтінок сезону — графітовий, то поспішаємо вас здивувати! Хіт осені-2024…

48 хв. тому

Найпопулярніші чоботи без підборів на зиму

Зимовий гардероб, як і сани, варто готувати з літа. Або хоча б із середини осені.…

4 години тому

Сукня-водолазка: найелегантніший вибір для холодного сезону

В осінньо-зимовий сезон сукні зазвичай відходять на другий план. Вранці, особливо в холодну пору, складно…

23 години тому

Які фасони білого пальто стали популярними в цьому сезоні

Вибираючи верхній одяг на холодний сезон, ми насамперед думаємо про практичність. Саме тому непромокаючі тканини…

1 день тому

Синій – головний колір цієї зими: які відтінки найпопулярніші

Ми вже багато говорили про найактуальніші кольори сезону осінь-зима 2024/2025, але сьогодні хочеться виділити одну…

1 день тому

4 комбінації одягу і взуття, які зроблять візуально вищою і стрункішою

Напевно багато хто з вас регулярно задаються питанням, як без довгих тренувань і болісних дієт…

2 дні тому