Краса

Чи варто вмиватися дігтярним милом: думка експерта

Ми були здивовані, коли виявили, що деякі люди ще використовують дігтярне мило для вмивання. Здавалося, що цей “тренд” залишився в минулому, але, насправді. він продовжує існувати. Ми знайшли інформацію від експертів, щоб проаналізувати, чи є це корисним або шкідливим для шкіри, особливо при проблемах з акне. Відповідь ви знайдете у нашій статті.

Чому раніше всі так любили дігтярне мило для вмивання?

Раніше на ринку не було такого асортименту професійної салонної косметики. Навіть у салоні косметолог вам легко могла очистити шкіру милом. Тим паче, багато косметологів самі виготовляли косметику, у тому числі й варили мило.

Чи воно може прибрати прищики?

Дьоготь наасправді може зменшити запалення, але якою ціною! Захисний шар буде зруйнований, а це означає гарантовані лущення та алергічні висипи на шкірі. Більше того, разом із шкірним бар’єром можуть постраждати й судини.

Чи можна дьогтьове мило використовувати для вмивання обличчя?

Будь-яке мило порушує ліпідний шар шкіри, який захищає від факторів довкілля (вітер, мороз). Дьоготь посилює руйнівний ефект, оскільки має підсушуючу дію. Традиційно вмивання милом лікарі-дерматологи рекомендують лише підліткам, які мають дуже жирну і, як правило, проблемну шкіру. У таких поодиноких випадках можна допустити застосування цього засобу, але не більше 2-3 разів на тиждень. Однак краще знайти засіб для очищення шкіри у професійних косметичних брендів.

Що ви взагалі думаєте про вмивання милом?

Це шкідливо. Сьогодні світовий тренд в б’юті-індустрії націлений на корнеотерапію, що відтворює захисний шар шкіри екологічно чистими методами. Вибір хорошої альтернативи серед професійних косметичних засобів є найкращим варіантом

Чи можна мити тіло дігтярним милом?

Локально, де є запальні елементи, чому б і ні? Крім того, добре обробляти таким милом пахвові западини і область між пальцями ніг – це знизить потовиділення і послужить захистом від грибкових захворювань. А ось щоденно застосовувати в гігієні таке мило не варто, адже шкіра тіла теж схильна до руйнування бар’єрного шару, що веде до її передчасного старіння.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

4 важливі нюанси у харчуванні восени, які допоможуть зберегти здоров’я

Осінь - це не тільки пора для затишних вечорів, а й час, коли організму потрібна…

13 години тому

Чому тренування можуть мати зворотній ефект і призводити до збільшення ваги

Цифра на вагах збільшується, хоча ти через день тренуєшся і правильно харчуєшся? Розповідаємо чому це…

14 години тому

Топ-4 моделі верхнього демісезонного одягу на жовтень: коли пуховик носити ще зарано

На календарі жовтень, а це означає, що погода може бути мінливою, зранку вже холодно, а…

2 дні тому

Як подолати стан “плато” у втраті ваги: ​​7 дієвих порад

Ефект плато – поширене явище. Часто ми сприймаємо його як поразку: складно прийняти цифри, які…

2 дні тому

Хочеш прибрати подвійне підборіддя і зберегти чіткий овал: спробуй цю диво-вправу для спини

Чіткість овалу обличчя залежить від багатьох факторів — і особливо від стану грудного відділу хребта.…

3 дні тому

Що компетентний майстер педикюру може дізнатися, просто поглянувши на стопи

Що кваліфікований майстер педикюру може дізнатися про клієнтку, просто дивлячись на її стопи: більше, ніж…

3 дні тому