Краса

Як отримати гарну і однорідну засмагу: 5 золотих правил від косметолога

Якщо під час відпустки ти хочеш не тільки відпочити, але й отримати гарну і рівну засмагу, яка прикрашатиме і радуватиме якомога довше, починай правильно готувати шкіру до сонячних ванн вже зараз.

Багато представниць прекрасної половини людства мріють про засмаглу шкіру, яка підкреслює молодість та здоров’я тіла, і літо – це чудова можливість швидко та приємно отримати бажане.

Звичайно, помірні сонячні ванни корисні для імунітету, настрою та вироблення вітаміну D. Але варто пам’ятати, що ультрафіолетове випромінювання може призвести до шкідливих наслідків, таких як опіки, алергічні реакції, сухість шкіри, пігментні плями, і навіть ризик онкологічних захворювань. Дослідження показали, що шкіра людей похилого віку та діти до трьох років є особливо вразливими перед цими негативними наслідками ультрафіолету.

Незважаючи на можливі проблеми, не варто повністю відмовлятися від засмаги, яка ще довго нагадуватиме про відпустку. Важливо – подбати про захист від сонця та не допускати опіків. Тому ознайомся зі способами як отримати засмагу і не згоріти:

Регулярно зволожуй шкіру

Під впливом сонячних променів шкіра пересихає, що призводить до лущення та регулярного оновлення, тому засмага може швидко змитися. Тому і зволожувати шкіру необхідно кілька разів на день: глибоке зволоження зручно робити перед сном та після душу, а протягом дня можна використовувати легші текстури. Обов’язково варто приділити велику увагу частинам тіла на згинах такі як кисті, лікті, кісточки, коліна та ступні.

Використовуй відлущувальні засоби

За кілька днів до відпустки обов’язково проведи пілінг, тому що він допоможе видалити ороговілі часточки шкіри, які блокують сонячні промені і перешкоджають рівномірній засмагі. Для відлущування варто скористатися м’якими пілінгами та мочалками, які не сильно травмуватимуть шкіру. Однак після цієї процедури необхідно посилене зволоження епідермісу, а під час відпустки варто звести використання пілінгових засобів до мінімуму, інакше ти ризикуєш пошкодити верхні шари шкіри.

Підбери відповідний сонцезахисний крем

Про необхідність використовувати сонцезахисний крем знають усі, але якщо ти хочеш максимально подбати про свою шкіру, то підбери ідеальний для себе крем, виходячи з фототипу та типу.

Фототип шкіри відображає чутливість до впливу ультрафіолету та схильність до сонячних опіків. Тип шкіри важливий при доборі текстури крему, тому що основний дискомфорт при використанні санскрину виникає саме з цієї причини. Також текстура не повинна стимулювати сухість або комедони.

Крем проти засмаги відрізняється від звичайного зволожуючого наявністю спеціальних фільтрів у складі: хімічних та фізичних. Для оптимального захисту варто вибрати крем, що містить обидва типи фільтрів. Обов’язково регулярно оновлюйте сонцезахисний крем протягом дня, а перед сном проведіть якісне очищення.

Додай фізичне навантаження

Запам’ятай, що для рівної засмаги недостатньо просто провести весь день на шезлонгу, тому що все у нашому організмі взаємопов’язане. У цьому важливо підключати фізичні навантаження. Краще тренуватися перед сном, тому що такі заняття покращують кровообіг, який потім стимулює вироблення меланіну.

Поступово збільшуй перебування на сонці

Розуміємо, відпустка коротка, тому в перші дні хочеться провести під сонячними променями якнайбільше часу, але такий фанатизм призведе не до гарної засмаги, а до хворобливих опіків.

Одним із важливих правил безпечної засмаги – це обмеження перебування на сонці в активні години. Зазвичай, з 11:00 до 16:00, коли сонце найагресивніше, краще залишатися у тіні. На початку відпустки рекомендується обмежити час, проведений під прямими сонячними променями до 1-2 годин, а потім пропустити один або два дні перед наступним засмаганням. Це пов’язано з тим, що для вироблення достатньої кількості мелатоніну, який захищає шкіру, потрібно кілька днів. Поступове збільшення часу на сонці допоможе створити базову засмагу, на яку буде лягати рівний, насичений відтінок.

Дотримуючись цих порад, ви забезпечите собі приємний відпочинок та привезете з собою не лише сувеніри та чудові фото, але й красиву та однорідну засмагу.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чим удобрювати баклажани: овочі буде не впізнати

Щоб милуватися баклажанами, що ростуть на грядках, а не зітхати через їх похмурий вигляд, культуру…

2 дні тому

Як перемогти дротяника: секрети та поради

Дротяник - це личинка жука-ковалика, яка живе під землею і харчується корінням і бульбами овочевих…

3 дні тому

Як позбутися павутинного кліща на домашніх квітах: 5 перевірених порад

Павутинний кліщ - це дрібний павукоподібний шкідник, який смокче соки з рослин і може призвести…

4 дні тому

Чому відварена морква в салаті втрачає колір: помилка господарок

Морква часто стає компонентом для салату саме у відвареному вигляді. Овоч стає смачнішим і досить…

4 дні тому

Як приготувати картоплю з апетитною скоринкою: простий рецепт

Коли йдеться про приготування смаженої картоплі, то всім господиням хочеться, щоб страва мала апетитну скоринку.…

4 дні тому

Як досвідчені хазяйки відмивають пригорілий посуд рисом: дієвий спосіб

Навіть якщо ваш кулінарний досвід доволі вагомий, це зовсім не означає, що ви застраховані від…

4 дні тому