Здоров'я

Лікарі назвали 6 найкорисніших каш для здоров’я дітей

Каша вважається найкориснішою їжею для малюків. В крупах містяться вітаміни, мінерали та клітковина. Це – незамінна їжа, яка повинна входити до щоденного раціону дитини.

Подробиці

Гречка – це королева круп, вона  багата на білок та клітковину, які сприяють процесам травлення. Також у гречаній крупі містяться вітаміни групи В, магній, калій, кальцій, марганець, залізо, цинк та інші мінерали та мікроелементи, що сприяють росту й розвитку дитини.

Вівсяна каша за словами педіатрів одна з найкорисніших для дітей. Вона легка та поживна. Найкраще підійде для сніданку. У вівсяній крупі містяться вітаміни групи В, багато мінералів та клітковина, що необхідно для правильного розвитку   дитячого організму.

Перлова каша містить у своєму складі йод, фтор, фосфор, селін, кальцій, магній та калій, які забезпечують міцність кісток і зубів, допомагають всьому організмові правильно функціонувати. А вітаміни А, В, С, Е і D налагоджують водно-сольовий обмін та кислотно-лужний баланс в організмі дитини.

Пшоняна каша також містить безліч вітамінів та мінералів, які необхідні для росту й розвитку дитини. У складі пшона є пектин, рослинна клітковина, магній, фтор, калій, кальцій, залізо, марганець, йод тощо. За рахунок вмісту антиоксидантних сполук, пшоно зміцнює імунітет дитини та захищає від захворювань.

Кукурудзяна крупа містить вітаміни А, Е і групи В, тому за користю вона не поступається гречці та вівсянці. Також каша містить натрій, калій, кальцій, титан, бор, магній, марганець, фосфор, сірку. Впливає на зміцнення системи організму дитини.

Рисова каша – це джерело білка та рослинної клітковини, які є будівельним матеріалом для клітин організму. Також вона містить вітаміни групи В, кальцій, залізо, марганець, фосфор, калій, натрій та цинк, які зміцнюють імунітет дитини.

Вікторія Петрушенко

Закінчила КНУ імені Тараса Шевченка, за спеціальністю філолог. З 2014 року працюю в різних інтернет-виданнях. Мама трьох чудових хлопців. Люблю готувати та експериментувати на кухні. Ділюся рецептами і корисними порадами з читачами сайту.

Останні новиники

Як позбутися павутинного кліща на домашніх квітах: 5 перевірених порад

Павутинний кліщ - це дрібний павукоподібний шкідник, який смокче соки з рослин і може призвести…

5 години тому

Чому відварена морква в салаті втрачає колір: помилка господарок

Морква часто стає компонентом для салату саме у відвареному вигляді. Овоч стає смачнішим і досить…

6 години тому

Як приготувати картоплю з апетитною скоринкою: простий рецепт

Коли йдеться про приготування смаженої картоплі, то всім господиням хочеться, щоб страва мала апетитну скоринку.…

7 години тому

Як досвідчені хазяйки відмивають пригорілий посуд рисом: дієвий спосіб

Навіть якщо ваш кулінарний досвід доволі вагомий, це зовсім не означає, що ви застраховані від…

8 години тому

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не…

8 години тому

Міф про півонії: чому рослини довго не цвітуть

Один поширений міф про півонії не дає садівникам насолодитися розкішним цвітінням цих рослин. Цей забобон…

8 години тому