Лайфстайл

6 способів знайти “ідеальну” роботу

За статистикою, лише близько 20–30% вакансій доступні для відкритого пошуку. Звучить, здавалося б, нелогічно. Проте, якщо вивчити питання докладніше, стає зрозуміло, чому роботодавці вважають за краще приховувати особливо ласі пропозиції та шукати фахівців через закриті кадрові агенції, без публікації в мережі.

Пошук співробітника завжди ризик для компанії, який тільки в кращому випадку обернеться просто другим етапом відбору кандидатів. На жаль, у будь-якому випадку невірна людина на позиції коштуватиме компанії часу та грошей. Щоб не пропустити вакансію мрії, варто знати кілька певних правил.

Розсилайте резюме грамотно

Ми впевнені, що ваш досвід пошуку роботи вже навчив вас складати резюме. Більше того, на спеціалізованих сайтах вже все зроблено задовго до нашої появи, залишається лише заповнити віконця. Проте гарне резюме — це половина справи. Важливо його правильно подати. Ніколи не надсилайте свій профайл без супровідного листа. Це виглядає грубо та непрофесійно. Структура повідомлення повинна бути приблизно такою: обов’язково привітайтеся, представтеся і розкажіть про бажану позицію в компанії, у двох рядках поясніть, чому саме ви заслуговуєте на це місце і який досвід роботи дозволяє вам бути настільки самовпевненою. Не забудьте кінець листа супроводжувати побажаннями доброго дня, нагадуванням, що резюме у додатку, та своїми контактами. Все повідомлення не повинно займати більше восьми рядків.

Звертайтесь до компаній, які вже знають вас

Можливо, ви працювали там позаштатно чи кілька років тому. Якщо показані раніше результати задовольняли керівництво, то великий шанс, що ваша кандидатура підійде на нову посаду.

Не бійтеся і не соромтеся

Якщо ви поставили завдання потрапити в певну компанію, але поки вільних місць там не спостерігається, це не привід зневірятися. Як то кажуть, якщо гора не йде до Магомеда, то Магомед надсилає резюме і просить, щоб його запам’ятали і якщо з’явиться вільна вакансії зателефонували або написали листа. Досить часто відділ кадрів залишає такі листи, що сподобалися, про запас і при нагоді назначає зустріч.

Правило шести рукостискань

Імовірність того, що хтось із друзів або знайомих займається тим, що вас цікавить, завжди велика. Не соромтеся розповідати, що зараз знаходитесь у пошуку роботи, можливо, саме так вдасться знайти роботу мрії. Не виключайте можливість того, що ви саме та людина, яку шукає друг чоловіка вашої колишньої однокурсниці. Усі люблять кандидатів із добрими рекомендаціями від знайомих.

Використовуйте соціальні мережі

Найчастіше люди кидають клич про вільні вакансії в соціальних мережах, тому переглядати свою стрічку новин тепер варто з особливою уважністю.

Нехай роботодавці самі знайдуть вас

Не варто ховатися та сподіватися на випадок. Ніхто чудовим чином не зможе дізнатися про вашу унікальну спеціалізацію, багатий досвід і неймовірну кваліфікацію. Існує безліч сайтів для пошуку роботи, так ось, на них сидять не тільки претенденти, але і роботодавці. Вони так само переглядають профілі кандидатів за ключовими словами і одного прекрасного дня можуть випадково натрапити і на ваш. Намагайтеся зареєструватися на якомога більшій кількості подібних сайтів. Не забудьте заповнити всі рядки профілю і не пропустити жодну свою позитивну якість. Про недоліки при необхідності ви розповісте за особистої зустрічі.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

10 способів використання олії чайного дерева для краси, чистоти та здоров’я

Після дискусій про плюси та мінуси кокосової олії багато хто почав шукати альтернативи. Одна з…

1 день тому

Як швидко омолодити грубу шкіру п’ят за допомогою 10-хвилинного компресу з одного інгредієнта

Сухість стоп - це поширене явище, тому тут важливо дотримуватися регулярного та ефективного догляду. Якщо…

1 день тому

Як скандинавські модники стилізують кардигани: 5 практичних ідей

Безсумнівно, в базовому осінньому гардеробі має бути хоча б один кардиган. А як його стилізувати,…

2 дні тому

Як створити затишний і комфортний образ в офіс для зайнятих леді

Інколи, навіть коли і час дозволяє, абсолютно не хочеться витрачати його на стилізацію образу. І…

2 дні тому

Що треба робити, щоб мити голову рідше: корисні поради від трихолога

Хочеш палку дискусію серед подруг, запитай їх, як з якою частотою правильно мити голову! Справа…

5 днів тому

Чому саме елегантні піджаки-пальто мастхев демісезону

Якщо ти добре "просьорчиш" інтернет, то помітиш, що піджаки-пальто в трендах вже не перший сезон.…

5 днів тому