Кулінарія

Кухонні штучки: лайфхаки, про які знає не кожна господиня

Думка щодо різних дрібних та не дуже кухонних прибамбасів у різних людей є кардинально протилежною. Хтось вважає, що це зайвий мотлох, застосування якому знаходиться від сили кілька разів на рік, хтось же, бачачи нову штуковину, тут же її купує, і триває це нескінченно, адже ринок постійно розвивається і пропонує споживачеві все нові й нові корисні пристрої.

Подробиці

Чи не такі вже й корисні? Однозначної відповіді це питання немає, але, можливо, цей огляд допоможе вам зробити свій вибір.

Спрей для олії – надзвичайно корисна штуковина, особливо для тих, хто стежить за своєю фігурою. Ви коли-небудь замислювалися про те, як приготувати яйце-пашот або, наприклад, омлет і не використати занадто багато олії? Саме для таких випадків і вигадали спрей для олії.

Один пшик випускає від одного до півтора мілілітрів, покриваючи при цьому маслянистою плівкою половину невеликої сковорідки, тобто для того, щоб посмажити яєчню, вам тепер цілком вистачить 2-3 мл олії.

Пляшечка для приготування рідких соусів та салатних заправок теж дуже корисний винахід. Адже якщо ви готуєте густий соус, то можна подати його до столу в невеликому відкритому соуснику, що нагадує салатну тарілку, але дуже маленьку.

А що робити, якщо заправка для салату рідка, наприклад, із суміші олії, перцю, бальзамічного оцту та лимонного соку? Ось для таких заправок створені ці чудові пристрої, в яких можна і зберігати, і подавати салатні заправки.

Пристрій для зберігання зелені у вертикальному положенні. У нижню частину такого пристрою наливається вода, що підживлює зелень, а верхня частина прикриває листя від висихання. Красива стильна штуковина, що тішить око.

На жаль, це її єдина перевага, враховуючи те, що всі сучасні холодильники оснащені зоною свіжості, в якій і без будь-яких спеціальних пристосувань зелень можна спокійно зберігати тривалий час.

Подрібнювачі часнику бувають дуже різними за своєю формою та методом застосування, проте немає нічого кращого за старий зручний металевий пристрій – «прес для часнику».

Його дуже зручно використовувати в тих випадках, коли потрібно подрібнити часник для додавання в соус або приправу. Якщо ж вам часник потрібен тільки для легкої ароматизації масла, на якому ви збираєтеся обсмажувати, то потрібно просто покласти зубочок часнику на обробну дошку, зверху прикрити плоскою частиною ножа і придавити.

Після цього розчавлений зубчик часнику обсмажується в рослинній олії протягом 1,5-2 хвилин, дістається звідти і викидається. Олія для смаження, ароматизована часником, готова.

Зрозуміло, це далеко не всі кухонні штучки, які пропонують магазини. Їх ще дуже багато.

Грицан Таня

Закінчила Харківську державну академію культури. Бібліотекар зі стажем, якій довелося змінити свій профіль на журналіста. Маю великий досвід городництва і кулінарії, завдяки чому знаходжу такі цікаві моменти в кожному з цих напрямів, про які ви могли і не знати.

Останні новиники

5 причин, через які краще приймати душ, а не ванну

Майже всі ми любимо поніжитися у зігріваючий ванні, проте, на думку лікарів, душ -  набагато…

3 години тому

Більше білка: що потрібно змінювати в харчуванні з віком

З віком раціон має змінюватись. Навіть не заради схуднення, а заради того, щоб людина якомога…

3 дні тому

Ці симптоми вказують на нестачу заліза в організмі – перевір себе

Дефіцит деяких вітамінів та мінералів у нашому організмі може впливати на твоє самопочуття та вигляд.…

3 дні тому

Як продовжити стійкість фарбування брів, щоб рідше ходити до майстра

Ми звикли робити манікюр кожні 3-4 тижні, але з фарбуванням брів такої регулярності складно досягти:…

4 дні тому

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого…

4 дні тому

Тренування, які допоможуть спалити найбільше калорій і схуднути

Коли поставлена ціль схуднути, важливо підтримувати певний ритм руху та спалювати більше калорій, ніж споживаєш.…

5 днів тому