Лайфстайл

Городники поділилися порадами, як організувати посівну на підвіконні

Час летить дуже швидко. І дбайливі господарі вже визначилися, що будуть вирощувати на присадибній ділянці, скільки потрібно розсади в новому сезоні. З чого почати?

Подробиці

Першими висівають розсадні культури: капусту, помідори. Перець. Трохи пізніше баклажани, перець. Але все залежить від погодних умов, від регіону, де ви проживаєте.

Перш за все потрібно приготувати тару(якщо ви вирощуєте розсаду на підвіконні). Яку б ви не обрали, не забувайте про отвори на дні посуду, щоб вода могла стікати. Потім ємності заповнити на 1-2 см шматочками цегли, гравієм. Керамзитом, що забезпечить доступ повітря до коренів. Потім треба насипати ґрунт, ущільнити його і полити окропом (для знезараження). Рівень ґрунту має бути на 2-3 см нижчим від краю місткості, що в процесі росту рослини можна було підсипати землю.

Паралельно можна готувати насіння: калібрують, замочують і нарешті висівають. Насіння огірків висипають у воду. Те, що спливло, зазвичай мало пригодне. Для сортування насіння томатів у воду додають ложку солі. Агрономи стверджують, що це підвищить урожайність на 20 відсотків. Для кращої схожості насіння огірків, кабачків, патисонів прогрівають в теплому місці (наприклад, на батареях опалення) 5-7 днів. Внаслідок цього збільшується кількість жіночих клітин, а отже, і врожайність. Появу сходів прискорить замочування в м’якій воді – дощовій чи сніговій. Насіння  помідорів та огірків можна замочити у розчині соди (1 г на склянку води). Замочувати слід на 1-2 доби, а от насінню огірків, капусти, салату, редиски достатньо 8-10 годин. Вимочене насіння можна відразу висівати, а можна залишити для пророщування (висипати на зволожену тканину, накрити й покласти в тепле місце).

Увагу треба приділити глибині висівання: вона має бути в 2-3 рази більша за розмір насіння. Потім місткість з посіяним накривають плівкою і ставлять в тепле місце. Щодня посіви провітрюють, відкриваючи плівку. А коли насіння проклюнеться, плівку знімають і виставляють розсаду на підвіконня або в інше відведене для цього місце.

Анна Чернякова

Маю 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Вже не перший рік ділюся з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

Останні новиники

4 важливі нюанси у харчуванні восени, які допоможуть зберегти здоров’я

Осінь - це не тільки пора для затишних вечорів, а й час, коли організму потрібна…

3 години тому

Чому тренування можуть мати зворотній ефект і призводити до збільшення ваги

Цифра на вагах збільшується, хоча ти через день тренуєшся і правильно харчуєшся? Розповідаємо чому це…

3 години тому

Топ-4 моделі верхнього демісезонного одягу на жовтень: коли пуховик носити ще зарано

На календарі жовтень, а це означає, що погода може бути мінливою, зранку вже холодно, а…

1 день тому

Як подолати стан “плато” у втраті ваги: ​​7 дієвих порад

Ефект плато – поширене явище. Часто ми сприймаємо його як поразку: складно прийняти цифри, які…

1 день тому

Хочеш прибрати подвійне підборіддя і зберегти чіткий овал: спробуй цю диво-вправу для спини

Чіткість овалу обличчя залежить від багатьох факторів — і особливо від стану грудного відділу хребта.…

2 дні тому

Що компетентний майстер педикюру може дізнатися, просто поглянувши на стопи

Що кваліфікований майстер педикюру може дізнатися про клієнтку, просто дивлячись на її стопи: більше, ніж…

2 дні тому