Категорії: Лайфстайл

Як відмити кран до блиску: зникне наліт зі зміщувача

Сучасні змішувачі води обладнані аераторами. Хоча коштують копійки, проте ці прості пристосування відіграють важливу роль для комфорту. Але лише до того моменту, поки їх не заб’є вапняний наліт. Тому регулярне очищення аератора змішувача так важливе.

Подробиці

Якщо аератор не відкручується, зніміть гусак цілком і замочіть на пів години в розчині оцту. Знадобиться 9% розчин оцту і вода в рівних пропорціях. Поступово оцет розчинить наліт, і після замочування насадки її можна буде легко відкрутити.

Якщо зняти гусак з якоїсь причини не виходить, наповніть сумішшю оцту і води поліетиленовий пакет. Потім окуніть в нього кран і закріпіть в такому положенні гумкою на годину. Після такої процедури гайка аератора повинна відкрутитися без проблем.

Є ще один спосіб. Наповніть розчином оцту, засобом від накипу або лимонною кислотою пробку від пластикової пляшки. Примотайте її малярським скотчем (не залишає слідів на поверхні) до змішувача на 1 годину. Потім промий аератор водою, і ви побачите, що наліт розчинився.

Для швидкого очищення від’єднаного аератора покладіть його в невелику миску. Висипте в неї пару чайних ложок лимонної кислоти і залийте окропом. Вже через 5 хвилин почнуть виділятися бульбашки газу, а в воді з’являться шматочки нальоту, які відвалюються. Застряглі в сітці піщинки і маленькі шматочки іржі можна видалити голкою.

Як бачите, аератор нескладно очистити навіть без використання якихось дорогих засобів. Відкручуйте і прочищайте його хоча б раз на пів року. Тоді струмінь води з крана не буде створювати бризок, а мити руки або посуд буде зручніше і набагато приємніше.

Анна Чернякова

Маю 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Вже не перший рік ділюся з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

21 годину тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

22 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому