Категорії: Здоров'я

5 продуктів, які можна їсти на ніч, не переживаючи за свою фігуру

Кожен із нас чув про те, що вся їжа, яку ми з’їдаємо після 18:00, обов’язково відкладається у зайву вагу. Насправді це далеко не так. Таке правило працює, якщо ви лягаєте спати о 8-9 вечора, але сучасний ритм життя нам це рідко дозволяє. Тому головне — не їсти за дві-три години до сну, і тоді жодної шкоди для фігури вечеря не принесе, якщо ви знаєте міру. Але навіть для тих випадків, коли поїсти хочеться прямо перед сном, ми зібрали 5 продуктів, від яких ви точно не погладшаєте.

Гриби

Вважають, що гриби — важка їжа, яка довго перетравлюється. Насправді, це зовсім не так: часто ми готуємо їх з великою кількістю масла і спецій, а самі по собі гриби вважаються дієтичним продуктом. Відмінним рішенням для вечірнього перекушування можуть бути, наприклад, запечені або варені печериці.

Цитруси

Цитрусові містять величезну кількість вітаміну С, який, як відомо, зміцнює імунітет та підвищує захисні властивості організму. Але мало хто знає, що він також стимулює травлення, а клітковина у складі апельсинів, мандаринів та грейпфрутів швидко насичує організм та втамовує апетит.

Селера

Селера – це один з тих чарівних продуктів, які мають негативну калорійність. Тобто організм витрачає на їхнє перетравлення більше енергії, ніж міститься в них самих. Таким чином, виходить неможливе: ви їсте і худнете. На ніч ви можете спробувати їсти селеру як у свіжому вигляді, наприклад, з хумусом, так і в різних салатах.

Горіхи

Як вечірній перекус горіхи хороші тим, що вони швидко і надовго втамовують голод, заодно насичуючи організм великою кількістю вітамінів і мінералів. Однак не забувайте, що горіхи мають високу калорійність – тому занадто сильно на них все-таки налягати не варто.

Біла риба

На відміну від лосося або форелі, біла риба менш жирна, тому стане відмінним варіантом пізньої вечері для тих, хто стежить за фігурою. У рибі міститься величезна кількість необхідних організму мікроелементів, які покращують травлення, стан шкіри та нервової системи, а також підвищують імунітет.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

«Геніальний винахід»: як зробити ароматизатор для шафи за 2 хвилини

Можна не купляти готові ароматизатори, які швидко вивітрюються. Найпростіше зробити їх самостійно. Це настільки просто…

5 години тому

Решітка на плиті буде сяяти чистотою: засіб від нагару та жиру

На газовій плиті решітка може залишатися чистою тільки в одному єдиному випадку: якщо на ній…

6 години тому

Як за кілька хвилин очистити підошву праски від накипу

Праска в побуті входить в трійку лідерів після пральної машини та пилососу. Без неї, як…

13 години тому

Як позбутися неприємного запаху від кухонних рушників

Немає нічого дивного, що в процесі користування кухонні рушники починають не досить приємно пахнути. Доводиться…

1 день тому

Як вивести плями котячої сечі з дивану чи килима

Щасливі ті господарі, чия кішка вміє правильно робити туалет у відведеному для неї місці. Гірше,…

1 день тому

Відіпрати дуже брудні кухонні рушники просто — два перевірених способи

Рушники на кухні дуже швидко стають брудними. Постійно треба щось брати ними, витирати, а там…

1 день тому