Категорії: Краса

Експерти назвали 5 ефективних домашніх вправ на прес

Запит на красивий та плоский живіт завжди буде найактуальнішим серед любителів фітнесу. Але як цього досягти? Ідеальний варіант – збалансоване харчування та правильні вправи. І якщо з першим більш-менш зрозуміло завдяки поширенню принципів ЗОЖ, то з другим пунктом допоможе розібратися персональний тренер Аліна Бендікас. Повторюйте та насолоджуйтесь результатом!

Скручування з підйомом ноги

Вихідне положення (ВП): лежачи на спині, витягніть і підніміть одну ногу вперед, руки над головою, лопатки з крижом утримуйте притиснутими до підлоги. Зробіть згинання корпусу за рахунок напруги м’язів живота. Злегка підніміть корпус, потягніться руками до лівої ноги, зафіксуйтеся та поверніться у вихідне положення. Повторіть вправу 15-20 разів, зробіть три підходи.

Бічна планка

ВП: сидячи на правій сідниці, упріть праву руку в підлогу, а ліву поставте на пояс. На видиху підніміть таз, спираючись на праву долоню і нижнє праве коліно. Зверніть увагу на те, що ліва нога повністю витягнута убік. По можливості намагайтеся підтримувати корпус в одній рівній лінії разом із ногою. Опуститеся вниз, поверніться в ІП, плече не тягніть до вуха. Виконайте вправу по 10 повторень на кожну сторону.

Підйом корпусу з поворотом (бічні скручування)

ВП: ляжте на спину, опора на три точки – криж, лопатки, верхівка. Руки розташуйте вздовж тіла. Підніміть корпус трохи вгору і правою рукою тягніться до правої п’яти, виконуючи бічний нахил тулуба. Поверніться до ІП, виконайте видих і продовжуйте рух у інший бік. Повторіть скручування по 12 разів на кожну сторону, виконайте три підходи.

Планка із балансом

ВП – класична планка. Кисті рук стоять під плечима, коліна розігнуті, ноги прямі – упираючись носками в підлогу, підтримуйте положення планки протягом сорока секунд.

Потім витягніть праву руку вперед, а ліву ногу назад; створюйте противагу, утримуючи баланс та напружуючи м’язи преса. Потім зробіть вправу з іншого боку. Виконуючи чергування, не завалюйте тазу. Чим стабільніше утримуєте таз, тим виразніше відчуєте м’язи живота. Вправу потрібно виконувати по 6-12 разів на кожну сторону, три підходи.

Базове згинання

ВП – лежачи на спині. Зігніть ноги в колінах, поставте п’яти ближче до тазу, руки відведіть за головою, лікті убік. Зробіть вдих; на видиху підніміть верхній край лопаток, включаючи в роботу прямий м’яз живота, при цьому не зводьте лікті і не тягніть їх уперед – фіксуйте. Затримайтеся на пару секунд у верхній точці, зробіть вдих і обережно розігніть хребет, покладіть потилицю на підлогу. Виконайте вправу 10-15 разів на кожну сторону, три підходи.

Сергій Пасевич

Закінчив ХНТУСГ в 2008 році і з тих пір працював в різних інтернет-виданнях, поки не почав створювати свої. Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

Останні новиники

10 способів використання олії чайного дерева для краси, чистоти та здоров’я

Після дискусій про плюси та мінуси кокосової олії багато хто почав шукати альтернативи. Одна з…

2 дні тому

Як швидко омолодити грубу шкіру п’ят за допомогою 10-хвилинного компресу з одного інгредієнта

Сухість стоп - це поширене явище, тому тут важливо дотримуватися регулярного та ефективного догляду. Якщо…

2 дні тому

Як скандинавські модники стилізують кардигани: 5 практичних ідей

Безсумнівно, в базовому осінньому гардеробі має бути хоча б один кардиган. А як його стилізувати,…

3 дні тому

Як створити затишний і комфортний образ в офіс для зайнятих леді

Інколи, навіть коли і час дозволяє, абсолютно не хочеться витрачати його на стилізацію образу. І…

3 дні тому

Що треба робити, щоб мити голову рідше: корисні поради від трихолога

Хочеш палку дискусію серед подруг, запитай їх, як з якою частотою правильно мити голову! Справа…

6 днів тому

Чому саме елегантні піджаки-пальто мастхев демісезону

Якщо ти добре "просьорчиш" інтернет, то помітиш, що піджаки-пальто в трендах вже не перший сезон.…

6 днів тому