Краса

Про що мовчать лікарі: 6 популярних продуктів, що призводять до випадіння волосся

Прийнято вважати, що основні причини випадіння волосся – це генетика, неправильний догляд чи стрес. Проте насправді спровокувати підвищену втрату волосяного покриву може й низка певних продуктів у раціоні. Розповідаємо, що краще виключити з меню (хоча б на якийсь час), якщо ваша шевелюра раптом почала рідшати.

Цукор та солодощі

Окрім інших наслідків, цукор у чистому вигляді або десерти шкідливі ще й для волосся. Інсулінорезистентність, до якої призводить регулярне та надмірне вживання солодкого, може стати причиною випадіння волосся або навіть часткового облисіння як у чоловіків, так і у жінок.

Продукти з високим глікемічним індексом

В основному це прості вуглеводи: білий рис, макарони, випічка з борошна найвищого гатунку. Ці продукти можуть спричинити гормональний дисбаланс, який і призведе до підвищеної втрати волосся.

Алкоголь

Про що мовчать лікарі: 6 популярних продуктів, що призводять до випадіння волосся
Волосся переважно складається з білка кератину. Саме він надає вашій зачісці структуру. Алкоголь же негативно впливає на синтез цього білка, і зловживання може призвести до того, що волосся стане слабким і тьмяним. Крім того, випивка часто стає причиною дисбалансу поживних речовин і (як наслідок) загибелі волосяних фолікулів.

Дієтичні газовані напої

Несолодкі “дієтичні” газовані напої часто містять штучний підсолоджувач під назвою аспартам, який, як виявили дослідники, може пошкоджувати волосяні фолікули.

Фастфуд

Бургери та картопля з мереж швидкого харчування насичені шкідливими жирами, які не тільки викликають ожиріння та серцево-судинні захворювання, але й можуть призвести до гормонального збою та випадіння волосся. Крім того, регулярне вживання фастфуду робить шкіру голови жирнішою.

Морська риба

У деяких видах морської риби підвищений рівень метилртуті (через зміну клімату та екологічні проблеми). А ртуть, що накопичилася в організмі людини, може призвести до раптового випадіння волосся (крім інших негативних наслідків для здоров’я). Серед частих рознощиків токсичної хімічної сполуки — риба-меч, скумбрія, акула та деякі різновиди тунця.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

“Приводить до спалахів гніву”: вчені назвали вік, до якого дітям не можна часто користуватися планшетом

Дошкільнята, які використовують планшет для розваги, не завжди можуть справлятися зі своїми емоціями, що призводить…

18 години тому

Онколог назвала свій улюблений фрукт, що «знижує ризик розвитку раку»

Онколог і за сумісництвом дієтолог з Вашингтона Ніколь Ендрюс прославилася в TikTok завдяки порадам у…

19 години тому

Ця приправа зменшує симптоми депресії на 42% лише за 4 тижні

Дослідники з Університету штату Арізона виявили, що у людей із надмірною вагою ця приправа здатна…

2 дні тому

Вчені довели, що картопля в мундирі корисніша за рис

Нещодавнє дослідження вчених з Університету Невади показало, що картопля може бути кориснішою за рис, особливо…

5 днів тому

Гімнастика для кишечника: легка розминка, яка допоможе швидко сходити до туалету

Існує багато способів прискорити процес дефекації. Найголовнішими правилами нормального функціонування ШКТ є рекомендована кількість клітковини…

1 тиждень тому

Краща дієта для шкіри та волосся: як схуднути та залишитися красивою

Для краси волосся та шкіри дуже важливо, щоб меню було різноманітним. Саме збалансоване харчування з…

2 тижні тому