Лайфстайл

5 способів підгодувати троянди під час цвітіння

Плетисті троянди є окрасою будь-якого саду. Однак для збереження цвітіння слід пам’ятати про добрива, які слід вносити з дотриманням технологій та точних пропорцій. Надлишок або нестача корисних речовин стане причиною в’янення.

Подробиці

Чому потрібно вносити добрива

Багато дачників забувають, що коли формується велика кількість квітів, рослина витрачає чимало енергії. У цей період троянди потребують мінеральних та органічних добрив. Їх слід вносити обережно, щоб не розпочалось нарощування зеленої маси.

Органічні підживлення з мінеральними добривами

Як органічні підживлення можна використовувати коров’ячий гній. Технологія приготування: коров’як змішується з водою у співвідношенні 1 до 3. До такого добрива можна додати сірникову коробку калійного добрива або подвійний суперфосфат.

Суміш має настоятись протягом одного тижня. Перед застосуванням її потрібно розвести з водою у співвідношенні 1 до 10. Застосовувати концентровані розчини для добрив неприпустимо. Справа в тому, що можуть виявитися опіки кореневої системи, які стануть справжньою проблемою.

Підживлення деревним попелом

Це добриво вважається одним з кращих. У своєму складі попіл містить калій, фосфор та інші корисні мікроелементи. Можна згадати кілька переваг застосування деревного попелу:

  1. Поліпшується склад ґрунту.
  2. Троянди насичуються калієм та кальцієм.
  3. Можна знизити кислотність ґрунту (ефект профілактичний).
  4. Просте застосування.

Деревний попіл може використовувати кожен дачник, не докладаючи особливих зусиль. Достатньо розсипати 100 г попелу на квадратний метр і полити відром води. Жодної попередньої підготовки для внесення не потрібно.

Мінеральні добрива

Мінеральні добрива проводяться наприкінці цвітіння. Важливо відновити запас поживних речовин, щоб троянди встигли підготуватися до морозів. Більшість дачників застосовують добрива «на око», припускаючись серйозної помилки. Важливо зрозуміти простий факт: мінеральні добрива одразу дають ефект, тому важливі точні пропорції.

Підбираючи мінеральні добрива, слід звертати увагу на їх склад. Типова помилка стосується внесення азоту в осінній період. У цьому випадку рослина не встигне окріпнути перед морозами.

Обробка від інфекцій

Після обрізки троянд слід виконати профілактичну обробку від різних інфекцій. Варто чітко розуміти, що відкриті рани можуть спричинити розвиток небезпечних захворювань. Як обробку можна застосовувати розчин марганцю, Епін-Екстра та інші. Ігнорувати обробку не варто, оскільки це прямо впливає на стан рослин.

Позакореневі підживлення

Як позакореневе підживлення можна сміливо використовувати гумати. Таке добриво можна використовувати для троянд та інших квітів. Застосовуючи рідке добриво з гуматами, обов’язково потрібно читати інструкцію.

Склад та концентрація мікроелементів може відрізнятися. Тому вивчення інструкції із застосування від виробника – це важливий етап. Гумати можна назвати корисними добривами, проте їх надлишок може спричинити опік листя.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

22 години тому

Топ-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Якщо светри, куртки та пальто недостатньо зігріватимуть тебе цієї осені, потрібно «підвищувати градус» зсередини. Мова…

22 години тому

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча…

4 дні тому

Як зрозуміти, що духи тобі не підходять: 5 основних ознак

Парфум - важлива деталь, яка повинна бути гармонійним продовженням образу в цілому. Іноді саме запах…

4 дні тому

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування.…

6 днів тому

8 речей, які треба зробити після тренування, щоб отримати максимум користі

В цій статті оговоримо ми про найважливіший час — 30-90 хвилин відразу після виконання вправ.…

6 днів тому