Здоров'я

Майже як чіпси, але корисно і мало калорій: цей перекус дієтологи дозволяють всім

Без снеків життя не миле! Однак через високу калорійність і порожні вуглеводи у складі вони не несуть навіть найменшої користі організму. А головне — дуже шкодять фігурі. Ми знаємо, як зробити перекус нешкідливим і не поступається за смаком чіпсам, сухарикам та іншій «заборонці». І ти навряд чи здогадаєшся, про який продукт йдеться!

Іноді всім нам хочеться похрумтіти чимось смачненьким. Кожен у цій категорії свої фаворити. Хтось не мислить вихідних без чіпсів чи сухариків, а хтось готовий продати душу за пачку улюблених крекерів. І як же шкода, що все це дуже шкідливо для здоров’я! І ще неприємніше, якщо говорити про вплив снеків на фігуру.

Напевно, ти дуже здивуєшся, коли ми скажемо тобі, що найкращий перекус як з точки зору підтримки здоров’я, так і з метою схуднення — попкорн… А багато хто з нас так боїться брати його в кінотеатрі!

Звичайно, цей кінотеатрівський попкорн, залитий олією, цукром або карамеллю, — справді не найкращий вид перекушування. Але якщо приготувати зерна кукурудзи вдома, використовуючи невелику кількість олії або виключивши цей інгредієнт із рецепту взагалі, вийде максимально корисна альтернатива класичним снекам.

Доповни гарячий попкорн пікантними топінгами – наприклад, копченою паприкою, тертим сиром або улюбленою сумішшю спецій – і результат по-справжньому тебе здивує!

Правильно приготовлений попкорн, не присмачений щедрою порцією олії та цукру, гарний за всіма показниками. По-перше, в ньому немає глютену, і його можна їсти навіть за наявності різних проблем із ШКТ. По-друге, у ньому немає холестерину, а калорійність закуски майже вдвічі поступається чіпсам, сухарикам та іншим популярним снекам. По-третє, у повітряній кукурудзі багато клітковини — у ста грамах закуски міститься майже половина добової норми цього нутрієнта.

Тепер ти знаєш, чим краще похрумтіти на вихідних! Головне – пам’ятати про денну норму калорій і не з’їсти цілу миску за раз;)

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Букмекери назвали ймовірну другу десятку фіналістів «Євробачення 2024»

Перша десятка гранд-фіналу вже відома, а сьогодні, 9 травня, визначиться друга. Артисти вже готують свої…

9 хв. назад

Якими спеціями можна ароматизувати різні види сирів: поради від сироварів

Спеції та приправи потрібні сирам, як і цукор чаю чи каві. Вони роблять їх кращими.…

36 хв. назад

Основні причини, чому молодий кріп рано випускає парасольку

Часто буває, що молодий кріп, який ледь пробився із землі, починає цвісти. У чому причина,…

1 годину назад

Розкрито тонкощі приготування малинового джему: густий та без кісточок

Джем з малини зварити досить просто. Для цього вам потрібен перевірений рецепт. Пропонуємо вам саме…

2 години назад

Як виростити спаржу на грядці: поради городників

Травень-червень найкращий час для посадки спаржі. У подробицях читайте, як правильно посадити, щоб рослина прижилася.…

2 години назад

Як приготувати універсальне дріжджове тісто для булочок, пиріжків, піци, біляшів

Дуже зручно, коли за одним рецептом можна готувати різні страви. Універсальне дріжджове тісто є саме…

3 години назад