Лайфстайл

Підживлення для огірків, від якого вони будуть плодоносити відрами

Сезон огірків зовсім скоро буде розпочато. Отже, потрібно приготуватися до вирощування та підживлення. І сьогодні поговоримо саме про добрива для огірків. Магазинна хімія завжди є у доступі, але часто городники хочуть використовувати натуральні засоби. Екологічний підхід до вирощування.

Вирощування у відкритому ґрунті

Дріжджі використовують практично для всіх городніх культур. Зокрема, для огірків. До речі, цим способом можна підживлювати не лише при вирощуванні у відкритому ґрунті, але й в теплиці. Після внесення дріжджового розчину буквально за тиждень рослина починає жити зовсім іншим життям. Добриво засвоюється в доступній формі, тому ефект швидкий.

Розчин приготувати можна як з пресованих, так і з пакетних сухих дріжджів. Потрібно дотримуватися пропорцій. На 100 г пресованих дріжджів треба 100 г цукру на 7 теплої води. Дайте розчину постояти 3 години та долийте 3 л води. Тепер ним можна поливати огірки.

Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, тоді вам знадобиться 12 г розвести у 5 л теплої води. Додайте 0,5 склянки цукру. Залиште на 5 днів настоюватися. Потім утворений розчин треба буде розвести водою. На 1 склянку дріжджової суміші 10 л води. Поливають по 1 л на кущ.

Нехай ваші огірки ростуть великі та хрумкими. Збирайте врожай відрами. Дріжджове підживлення допоможе досягти цієї мети.

Пугачова Людмила

Закінчила Українську академію друкарства по спеціальності «Видавнича справа та редагування». Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Редактор рубрик lifestyle, кулінарія і поради.

Останні новиники

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

14 години тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

15 години тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

1 день тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

3 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

3 дні тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

4 дні тому