Краса

Кому і чому не можна робити лімфодренажні стрибки від набряків

Лімфодренажні стрибки вважаються одним із найкращих способів почати ранок і розбудити тіло. Однак за деяких особливостей здоров’я вони категорично протипоказані, і краще пошукати інші вправи від набряклості.

Ранкова набряклість – неприємний симптом, який непокоїть багатьох жінок. Особливо з віком, появою зайвої ваги чи просто у певні дні циклу.

Існує безліч способів боротьби з неприємною одутлістю тіла та обличчя. Наприклад, поряд з патчами та прохолодним душем рекомендується відразу після пробудження зробити лімфодренажні стрибки — щоб миттєво пробудити організм, розігнати застої та прискорити метаболізм.

Основний її принцип: зробити приблизно 80-100 швидких та невеликих стрибків на напівзігнутих ногах, щоб «протрясти» та активувати все своє тіло.

Для величезної кількості жінок подібна вправа стала справжнім порятунком від набряклості. Тепер вони роблять її практично щодня.

І все ж таки варто пам’ятати про те, що ідеальних рецептів для краси і здоров’я не існує. Поки для одних лімфодренажні стрибки стають панацеєю, інші, виконуючи їх, посилюють наявні проблеми із самопочуттям.

До основних протипоказань щодо виконання стрибків від набряку служать проблеми з колінами, а також підвищений або знижений тиск. Це загалом і так очевидно. А ось те, що подібні стрибки не варто робити при проблемах із м’язами тазового дна, згадується вкрай рідко.

По-перше, маючи порушення тонусу тазового дна, під час таких стрибків можна просто… протекти. А по-друге, навантаження на інтимні м’язи при виконанні вправ зростає, а отже, проблема погіршується.

Якщо в тебе є проблеми по жіночій частині, краще вибирай інші вправи від набряклості: наприклад, лежачого «тарганчика» або енергетичне вмивання — спеціальний комплекс погладжувань і розтирань тіла, що прийшов у сучасні практики з йоги.

Але навіть якщо ти не нарікаєш на свої м’язи тазового дна, постарайся простежити за їхнім станом під час лімфодренажних стрибків. Буде чудово, якщо в тебе вийде їх трохи напружити і зібрати. Розслабленими в цей момент вони не повинні бути!

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

17 години тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

18 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому