Лайфстайл

5 звичних продуктів, від яких варто відмовитися – заради здорового серця

Здоров’я серця залежить від спадковості всього на чверть, а на три чверті – від нашого способу життя. І кожен шматочок «шкідливої» їжі сьогодні підвищує ризик інфаркту чи серцевого нападу у майбутньому. Але якщо деякі продукти – навіть не найкорисніші – серце готове нам пробачити, то існує їжа, яку краще назавжди викреслити зі свого раціону. Заради нашого ж власного здоров’я та довголіття.

Перероблене м’ясо

Бекон, шинка, ковбаса та сосиски – звична, але, на жаль, дуже небезпечна їжа. Онкологи і кардіологи одноголосно визнають ці продукти шкідливими і канцерогенними. Вся справа в насичених жирах, яких багато в таких м’ясних продуктах, а також натрію, який використовується для збільшення терміну зберігання м’яса. І те, й інше буквально смертельно небезпечне для нашого серця – тому варто задуматися, чи виправдвні такі ризики заради хвилинного задоволення?

Червоне м’ясо

Ви бачите соковитий стейк із грибами чи свинячу відбивну? Кардіологи бачать сіль, холестерин та насичені жири, які буквально відправляють серце та судини в нокаут. Зрозуміло, що лікарі не звірі (ну, принаймні більшість з них) і не вимагають повністю відмовитися від червоного м’яса: просто закликають скоротити його частку в раціоні до трьох-чотирьох порцій на місяць.

Картопляні чіпси та готовий поп-корн

І те, й інше може бути навіть корисним для нашого серця, але тільки за однієї умови: ви самі приготуєте ці ласощі. І не станете додавати до них сіль. Справа в тому, що практично всі ми щодня суттєво перевищуємо безпечну дозу солі, через що знову і знову ризикуємо своїм серцем – на жаль, у прямому значенні слова. Намагайтеся уникати продуктів із прихованою сіллю та скоротіть її кількість у стравах, які готуєте самі.

Дієтичні напої

Солодка газировка і соки (навіть свіжі) небезпечні для серця, тому що по суті є концентратом цукру, але ще гірші так звані дієтичні напої, в яких використаний замінник цукру. Регулярне вживання «нульових» напоїв серйозно підвищує ризик хвороб серця – а також ризик раку та деменції.

Локшина швидкого приготування

Хто з нас не їв у шкільні чи студентські роки швидкорозчинні макарони? Якби ми знали, скільки в них солі (майже половина добової норми), найімовірніше, ми відмовилися б від них ще тоді. Чи потрібні ще аргументи? Будь ласка! Майже всі види швидкорозчинної локшини обсмажують у фритюрі – а що може бути гірше для наших судин? Постарайтеся більше ніколи не їсти її – заради вашого ж блага!

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Кулінари назвали 8 найкращих спецій для червоної риби

Червона риба не потребує особливої реклами та презентації. Багатий склад поживних та цінних речовин, ніжний…

36 хв. назад

3 відходи, які не можна класти в компостну яму: помиляються багато дачників

Багато городників встановлюють на своїй заміській ділянці ящик. Або викопують яму. Потрібно це для збирання…

1 годину назад

Незвичайний спосіб варіння буряків без брудних каструль та запаху

Ви дійсно можете приготувати буряки в мікрохвильовій печі протягом декількох хвилин. Тепер не треба чекати…

1 годину назад

Як змусити абрикос рясно плодоносити: 2 хитрощі

Абрикос можна вирощувати у своєму саду, і це з успіхом роблять багато садівників. Але як…

2 години назад

Експерти назвали ароматні домашні квіти: запах буде, як у п’ятизірковому готелі

Неправильно думати, що кімнатні рослини потрібні лише для краси та поглинання вуглекислого газу. Цим користь…

2 години назад

Як приготувати безглютенове пісочне печиво з рисового борошна нашвидкуруч

Ароматна випічка без глютену з ідеальним смаком! Печиво з рисового борошна виходить дуже схожим на…

3 години назад