Лайфстайл

Що з’їсти, щоб перестати постійно перекушувати

Як відомо, популярна сьогодні турбота про своє харчування дає позитивні результати лише в тому випадку, якщо дієта підібрана правильно і без шкоди для організму. Чим більше людина знає про те, що і чому вона їсть і як саме вибрані продукти допомагають роботі її організму, тим легше їй дотримуватися обраної програми харчування і тим помітніший результат надалі. А повноцінно-нутритивне харчування – один із визначальних факторів довголіття. Порадами про те, як оптимізувати свій раціон харчування та наситити організм без загрози зайвої ваги ділиться нутріціолог сервісу преміальної доставки їжі Juicy Food Олена Кокорєва.

Віддайте перевагу білковим продуктам – м’ясо птиці, риба, морепродукти, молочні продукти, яйця. Білкові продукти забезпечують довгострокове відчуття ситості і стимулюють обмін речовин та активують жироспалювання. Для кращого засвоєння та формування рельєфного тіла необхідно вживати білкові продукти щонайменше 30 грам у кожен прийом їжі

Вживайте цільнозернові злаки – кіноа, булгур, зелена гречка, вівсяні пластівці. Вони забезпечать організм необхідною енергією та допоможуть контролювати ступінь ситості. А поєднання цільнозернових злаків та білка – яйця, сир, сир – особливо у першій половині дня, дає бадьорість та почуття ситості на довгий період часу. Включіть у раціон клітковину – зелень, листові салати, водорості, овочі та фрукти. Вживання клітковини в кожний прийом їжі сприяє очищенню організму і допомагає справити з почуттям голоду без стихійного набору калорій.

Додайте продукти з корисними жирами – авокадо, оливкову олію, горіхи, насіння, масло гхі. Ця важлива та необхідна складова нашого повсякденного раціону. Високоякісні жири є джерелом енергії та насичення. Рекомендується вживати у поєднанні з цільнозерновими злаками та клітковиною.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Великодній подарунок Лесі Никитюк батькам: ведуча показала, що побудувала

Великдень — світле свято, коли треба робити добро та бути з родиною. Леся Никитюк показала…

24 хв. назад

Ідея для сніданку за 5 хвилин: сирний кекс в мікрохвильовці

Такий сніданок до кави — ідеальний початок дня. Нічого не треба смажити, провітрювати та перебирати…

53 хв. назад

Експерти назвали фрукт, який захищає від старіння й продовжує життя

Манго - екзотичний фрукт, який уповільнює старіння та продовжує життя людині завдяки вмісту вітамінів, мінералів…

1 годину назад

Названо продукт, який зменшує шорсткий смак супу з червоної сочевиці

З червоної сочевиці дійсно можна приготувати неймовірний обід. Смачно та корисно. Суп-пюре є найпопулярнішою стравою.…

2 години назад

Відомий український гуморист Володимир Жогло розповів про розлад розвитку в 3-річного сина Остапа

Володимир Жогло раніше не ділився назагал інформацією про особливості свого 3-річного сина Остапа. Про особливості…

2 години назад

Стало відомо про крем-начинку для тортів, яку можна заморожувати на 1 місяць

Кулінари постійно щось вигадують нове та знаходяться у творчому пошуку. І це добра новина для…

3 години назад