Краса

Як зберегти сиве волосся здоровим і блискучим: 5 правил

Сивина давно перестала бути чимось, чого прийнято соромитися і треба приховувати. Тренд на природну сивину зміцнює свої позиції, і все більше жінок відмовляються від фарбування на користь благородного сріблястого відтінку. Тим не менш, щоб сиве волосся виглядало дійсно ефектно, за ним необхідно правильно доглядати. Варто мати на увазі, що коли волосся сивіє, змінюється не тільки його колір, а й структура, а значить і піклуватися про нього потрібно по-особливому. Ось п’ять корисних порад.

Використовуйте спеціальні шампунь та кондиціонер

Це той самий випадок, коли підпис «для сивого волосся» – це не просто маркетинг, а справжня необхідність. Як же сказано вище, структура волосся, втрачаючи пігмент мелатонін, сильно змінюється, воно стає більш жорстким і сухим. Тому для їх очищення необхідно використовувати спеціальні, м’які засоби, які не пересушать їх ще сильніше. Крім того, спеціалізована косметика для сивого волосся часто має легкий тонуючий ефект – це захистить їх від появи непривабливого жовтого відтінку.

Додати інтенсивний догляд

Якщо ви вирішили відрощувати сиве волосся, поживні маски повинні стати елементом вашого регулярного догляду. Використовувати їх необхідно два, а то й тричі на тиждень. Простим зволоженням тут не обійтися: вибирайте засоби з насиченою формулою для глибокого живлення та відновлення. Тільки вони зможуть впоратися з сухою структурою сивого волосся і надати їм блиск і пружність.

Не забувайте про шкіру голови

Згадайте, скільки різної доглядової косметики ви використовуєте для обличчя? Крім очищувальних засобів, в базовий догляд обов’язково входить тонер, пара сироваток і зволожуючий крем. Взаємодія зі шкірою голови, як правило, закінчується на шампуні. І дуже дарма, адже здоров’я та зовнішній вигляд волосся багато в чому залежить від її стану. Саме тому для сивого волосся ми настійно рекомендуємо спеціальні маски для шкіри голови (не плутайте їх з масками для волосся – якщо нанести таку на коріння, волосся лише набуде несвіжого вигляду). Вони глибоко зволожать шкіру голови та захистять від зайвої втрати вологи.

Менше гарячого укладання

І без того сухе і ламке сиве волосся постраждає ще сильніше, якщо ви занадто захоплюватиметеся гарячими укладками. Звичайно, якщо попереду у вас важлива подія, де хочеться виглядати ідеально, можна зробити виняток, проте на регулярній основі праскою та плойкою краще не користуватися.

Регулярно підстригайте кінчики

Сиве волосся швидше і сильніше січеться, а значить — швидко набуває недоглянутого вигляду. Щоб кінчики волосся завжди залишалися живими і виглядали привабливо, їх необхідно регулярно оновлювати. В середньому в салон краще навідуватися раз на 1,5-2 місяці, але все індивідуально.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Як приготувати популярний салат з квасолею та кукурудзою: відмінний рецепт

Весна – це чудовий час для того, щоб балувати себе легкими та корисними салатами. Справа…

27 хв. тому

Які кімнатні квіти люблять гарячий душ не менше, ніж люди

Кімнатні рослини варто розглядати не тільки як джерело кисню, але і як елемент декору, який…

58 хв. тому

Найкорисніший спосіб приготування яєць

Прийнято вважати, що в день можна з'їдати близько двох курячих яєць. Насправді Всесвітня організація охорони…

1 годину тому

Навіщо заливати брудну білизну кислим молоком: цікавий лайфхак

Прокисло молоко? Нічого страшного! Його можна використовувати з кулінарною метою, наприклад, при приготуванні оладок. Можна…

2 години тому

Як правильно приготувати індичку, щоб вона була смачною: прості секрети

Індичка вважається м'ясом для гурманів, оскільки має ніжні смакові якості, які перевершують інші види птиці.…

2 години тому

Красиві рослини для дачників, які не потребують особливого догляду

Не у всіх нас є можливість та час постійно доглядати свій сад. З цієї причини…

3 години тому