Краса

Як гормон сну мелатонін допоможе відростити волосся

Про важливість мелатоніну сказано вже багато: цей гормон допомагає нам вчасно засинати та прокидатися, регулює циркадні ритми та безпосередньо впливає на якість сну. Але чи знаєте ви, що мелатонін — справжнісінький гормон краси. При достатньому виробленні мелатоніну клітини шкіри краще відновлюються за ніч, а також отримують додатковий захист від вільних радикалів, що призводить до уповільнення старіння. Нещодавно наука стала вивчати зв’язок мелатоніну і росту волосся, і результати досліджень приємно дивують.

Виявилося, що мелатонін здатний впливати на тривалість фаз росту та випадіння волосся. Кожна волоссина на нашій голові спочатку росте протягом певного часу, а потім, перед тим як випасти, довго до цього готується. Так ось при достатньому рівні мелатоніну в організмі фаза росту (її також називають анагеном) збільшується в часі. Крім того, мелатонін забезпечує захист волосяних фолікул від окисних процесів, що сприяє зменшенню випадіння волосся.

А як тоді підвищити рівень мелатоніну, щоб волосся добре росло? Найпростіший і найдієвіший варіант — добре спати. Вчасно лягати і прокидатися, не їсти і не пити алкоголь на ніч (зайві кілограми тут ні до чого, просто вечірні застілля сильно заважають виробленню гормону сну) і не користуватися гаджетами прямо перед сном — одним словом, усі ті поради, які ви вже не раз чули.

Ще одним добрим рішенням стане маска для сну: чим у більшій темряві ви спите, тим краще виробляється мелатонін. Крім того, мелатонін можна приймати у вигляді БАДів, але для цього ми рекомендуємо звернутися до лікаря — навіть найбезпечніші добавки можуть завдати серйозної шкоди організму, якщо приймати їх без призначення фахівця.

Що стосується спеціальної косметики для волосся з мелатоніном, на даний момент було проведено недостатньо досліджень, щоб підтвердити або спростувати його ефективність. Хоча вже зараз експерти схиляються до того, що місцеве застосування гормону значного результату не дасть.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як стилізувати шарфи та палантини цього сезону: 10 ідей з подіуму

Холодна погода вимагає, щоб ми не втрачали часу і запасалися теплими речами. Але в таку…

5 години тому

З якими кольорами поєднувати популярний в цьому сезоні коричневий: 8 ідей

Якщо ви думаєте, що трендовий відтінок сезону — графітовий, то поспішаємо вас здивувати! Хіт осені-2024…

6 години тому

Найпопулярніші чоботи без підборів на зиму

Зимовий гардероб, як і сани, варто готувати з літа. Або хоча б із середини осені.…

9 години тому

Сукня-водолазка: найелегантніший вибір для холодного сезону

В осінньо-зимовий сезон сукні зазвичай відходять на другий план. Вранці, особливо в холодну пору, складно…

1 день тому

Які фасони білого пальто стали популярними в цьому сезоні

Вибираючи верхній одяг на холодний сезон, ми насамперед думаємо про практичність. Саме тому непромокаючі тканини…

1 день тому

Синій – головний колір цієї зими: які відтінки найпопулярніші

Ми вже багато говорили про найактуальніші кольори сезону осінь-зима 2024/2025, але сьогодні хочеться виділити одну…

1 день тому