Лайфстайл

5 ідей, що робити зі шкаралупою від горіхів

Якщо способи застосування ядер горіхів усім відомі, то багато хто не знає, як можна використати шкаралупи від горіхів із користю для городу, догляду за тілом і навіть дітей.

5 перевірених варіантів, щоб не викидати шкарлупу

Добриво для рослин

Дрібні частинки горіхової шкарлупи рекомендують спалити, щоб зола була якісною, проконтролюйте потрапляння у багаття сміття та інших матеріалів із саду. Під час паління помішуйте шкарлупи, щоб згоріли повністю та рівномірно. Розведіть золу з водою та поливайте ягідні кущі та плодові дерева. У золі від горіхової шкаралупи є багато потрібних рослинам мікроелементів, зокрема калій, кальцій, цинк, фосфор.

Декор для саду

Цільні половинки шкарлупи можуть бути в пригоді під час декорування саду чи квітника. З горіхових елементів можна викласти різноманітні візерунки, що не лише будуть естетично виглядати, а й затримувати вологу в ґрунті.

Дренаж для ґрунту

Шкарлупи можна використати як дренаж, проте обов’язково перевертайте гострим краєм до низу, щоби не пошкодити коріння. Це чудовий варіант для квітів у горщиках. На дно вазона викладіть шкарлупи, а далі шар — ґрунту для рослини.

Скраб для тіла

З горіхової шкарлупи можна приготувати скраб, що ідеально підходить для жирної шкіри та затверділих зон. Такий скраб добре відлущує, застосовувати не більше 2 разів на місяць. Для приготування візьміть 100 г подрібненої шкарлупи (спочатку молотком побийте, потім відправте у кавомолку), додайте 2 ст.л. меду та 1 ч.л. ефірної олії для аромату. Використовуйте під час прийняття душу, проте обережно з делікатними зонами тіла. Для обличчя не застосовувати

Матеріал для поробок

Ваші діти будуть у захваті від аплікацій та поробок, які можна зробити з половинок горіхової шкарлупи. Вона може стати основою тулуба тваринок, панциром черепахи, крилами метелика тощо. Вмикайте фантазію, беріть пластилін, фарби і творіть із дітьми.

Анна Чернякова

Маю 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Вже не перший рік ділюся з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

Останні новиники

Як уникнути набряків: причини їх появи та найкращі методи боротьби

Набряки не найгірше, що може бути, тим паче, якщо ти знаєш, від чого саме вони…

1 день тому

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

2 дні тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

2 дні тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

4 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

5 днів тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

6 днів тому