Лайфстайл

Що треба зробити, щоб цибуля та часник могли зберігатись 2 роки

Звучить майже нереально. В першу чергу, для чого так довго зберігати. Цибулю та часник можна використати набагато раніше. Зрештою, якщо не з’їсти, можна висадити в наступному сезоні на городі. Але, якщо врожай був щедрим, чому б не забезпечити тривале зберігання. Для цього є один метод.

Що треба зробити

Потрібно приготувати спеціальний засіб на основі калію перманганат, що в народі іменується марганцівкою. Розведіть її у воді, щоб колір був ледь рожевий. Пропорції — на 10 л води потрібно 1 ч.л марганцівки. У цей розчин потрібно покласти часник та цибулю для дезінфекції.

Калію перманганат є фунгіцидним засобом. Обробляючи ним коренеплоди, нейтралізуються потенційні ризики, які можуть призвести до псування. Цей метод дозволяє збільшити термін зберігання вдвічі. Якщо у вас буде щедрий врожай в наступному сезоні, ви знатимете, що з ним робити.

Правильне зберігання

Обробити коренеплоди — частина успіху. Друга залежить від правильності організованих умов зберігання. Температура в приміщенні має бути не вище 6 градусів. Оптимально вважається від +3 до +6 градусів.

Часник та цибулю не кладуть у металеві ящики. В них утворюється високий рівень вологості, що призведе до розвитку гнилісних процесів. Ідеально, якщо часник підвісити за стебла. Також можна зберігати в коробках, але без нашарування в них коренеплодів. Тільки в один шар для забезпечення повітряного простору. Для цибулі це також актуально. При правильно організованому зберіганні та обробці марганцівкою врожай довго буде лишатись цілим.

Пугачова Людмила

Закінчила Українську академію друкарства по спеціальності «Видавнича справа та редагування». Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Редактор рубрик lifestyle, кулінарія і поради.

Останні новиники

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний…

11 години тому

Які джинси вибрати, щоб виглядати стильно цієї осені і зимою

Вибираємо найпопулярніші моделі серед різних модних трендів які будуть актуальні в цьому осінньо-зимовому періоді. Скінні…

18 години тому

Як виглядає стрижка метелик і кому вона підійде

Стрижка метелик — модна популярна зачіска, яка передає ретровайб. Вона поєднує елементи багатошарових стрижок, створює…

1 день тому

12 ідей, як зробити одяг оверсайз елегантним

Оверсайз-одяг завжди у пріоритеті у модниць, але восени він особливо затребуваний. По-перше, в ньому дуже…

1 день тому

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про…

2 дні тому

Як стилізувати плаття-светр цієї осені

Для поціновувачів суконь холодна погода не є причиною відмовлятися від жіночних та елегантних образів. Втім,…

2 дні тому