Лайфстайл

Вересневе підживлення жимолості для багатого врожаю наступного року

Жимолість – рання ягода, яка подобаэться як дорослим, так і дітям. Вона надзвичайно корисна, за рахунок своїх численних цілющих властивостей. Її ягоди широко застосовують при авітамінозах і зниження артеріального тиску. У них міститься багато глюкози, фруктози, аскорбінової, яблучної та лимонної кислоти.

Чагарники жимолості самі по собі невибагливі, але без уваги багатого врожаю чекати не варто. Всі садові сорти жимолості їстівної люблять добре дренований пісочний ґрунт з низькою кислотністю.

Для того, щоб жимость добре плодоносила її обов’язково підгодовують. До того ж підживлення допоможе краще перенести холодний період. Підживлення проводять у вересні.

Існує кілька осінніх підживлень для жимолості:

1. Калійно-суперфосфатне підживлення.

У 10 л води потрібно розвести 3 ст. л суперфосфату та 2 ст. л. сірчанокислого калію. На плодоносний кущ витрачають 20 л розчину, на молодий – 5 літрів.

2. Підживлення деревним попелом та суперфосфатом.

на 1 кв. метр витрачають 30 г суперфосфату та 1 склянку попелу.

3. Компост.

Восени дуже важливо мульчувати поверхневий шар ґрунту навколо жимолості компостом. Компост послужить і добривом, і захистить коріння від замерзання. Для компосту беруть торф або рослини, що перегнили, залишки. Компостом потрібно мульчувати в кінці жовтня.

4. Підживлення сидератами.

Сидерати чудово збагачують верхній шар ґрунту гумусом і захищають коріння выд морозів. Щоб підгодувати жимолість сидератами, про це потрібно подбати заздалегідь і посадити сидерати так, щоб до осені вони виросли і їх можна було зрізати. Найкращі сидерати для жимості – люпин, конюшина, горох і біла гірчиця.

Підживлення сидератами краще проводити наприкінці серпня, щоб рослинна частина встигла розкластися та підгодувати кущ ще цього сезону. Підживлення проводиться просто: зелена частина рослинних сидератів зрізається і закладається в ґрунт навколо куща. Робити це потрібно обережно, тому що коріння у жимолості поверхневе, їх легко пошкодити.

Важливо! Перед будь-яким підживленням кущі жимолості необхідно добре пролити водою. Дорослим кущам потрібно до восьми відер води. Лише після цього удобрюють.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

19 години тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

21 годину тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому