Лайфстайл

Як покращити психічне здоров’я дітей, які не розлучаються з гаджетами

Група вчених з Університету Люксембурга та Університету Женеви (Швейцарія) з’ясувала, що психічне здоров’я дітей, які майже не розлучаються з гаджетами, покращиться, якщо вони не користуватимуться кількома пристроями одночасно. Наприклад, дивитися фільм і перегортати стрічку в соцмережах або грати у відеоігри, розмовляючи телефоном.

Дослідження проводилося у державній початковій школі у передмісті Женеви, і у ньому брали участь 118 дітей віком від 8 до 12 років. Маленькі учасники, а також їхні батьки та вчителі заповнили анкети з питаннями про використання гаджетів, проблеми з увагою, якість і кількість сну, активність на уроках та оцінках, особисті переконання дітей та їх психічне здоров’я в цілому.

Проаналізувавши дані опитувальників, вчені дійшли висновку, що загалом смартфони, комп’ютери та планшети майже не впливають на психічне здоров’я школярів. Але одночасне використання кількох пристроїв може призвести до стресу, поведінкових та емоційних проблем. Тому фахівці радять батькам обмежувати кількість гаджетів, якими користується дитина. Наприклад, якщо він дивиться телевізор, нехай робить це без смартфона чи планшета.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Найпростіший спосіб підтримувати себе у формі у відпустці, харчуватися за хитрим принципом веселки

Розповідаємо, як ти можеш підтримувати себе у формі під час відпусток без жорстких дієт та…

24 хв. назад

Приготуйте тістечко Картопля – рецепт зі смаком дитинства

Рецептів приготування особливо відомого та знайомого більшості українців старшого покоління тістечка Картопля безліч. Вона може…

54 хв. назад

Як правильно підживити розсаду перцю: урожай буде забезпечений

З сімейства пасльонових, а точніше томатів, баклажанів і перцю, найкапризнішим вважається саме солодкий болгарський перець.…

10 години назад

Як почистити матрац у домашніх умовах: без шкоди для матраца та людей

Плями та запах з матраца, зрозуміло, можна вивести, звернувшись у хімчистку. Але це зовсім не…

11 години назад

Як оновити будинок навесні: 4 простих та бюджетних способи

Весна для нас - час оновлень, коли хочеться додати у свій образ чи інтер'єр будинку…

12 години назад

Як нарізати варені яйця, щоб не розкришився жовток: ось як роблять в ресторанах

Одним із інгредієнтів святкових салатів є варене яйце. Але коли потрібно нарізати його на кубики,…

13 години назад