Краса

Як подбати про шкіру навколо очей

Доглядати за красою та молодістю шкіри навколо очей ніколи не рано, але буває вже пізно. Саме тому у свої 20 вже час задуматися про те, щоб регулярно зволожувати та живити вітамінами цю ніжну ділянку обличчя. На ранньому етапі шкіра навколо очей не вимагає жодних операцій або серйозного косметичного втручання, головне – підібрати необхідний засіб і взяти за звичку приділяти час не тільки обличчю, волоссю та нігтям, але ще й очам. Ми зібрали докладну інформацію про те, для чого потрібні засоби догляду за очима і на які інгредієнти необхідно звернути увагу.

Особливості шкіри навколо очей

Перш ніж купувати якийсь засіб або ж наносити щось на очі, необхідно розібратися, навіщо така розкіш взагалі потрібна. Справа в тому, що шкіра повік і навколо очей – це найніжніше місце. Тут немає жирових тканин, а кровоносні судини розташовані одразу під епідермісом. З одного боку, це викликає більшість проблем зі здоров’ям цієї зони, наприклад, темні кола під очима, набряклість, а також зморшки, але з іншого боку, така фізіологія дозволяє легко доглядати за шкірою навколо очей. Протягом дня пори цієї області засмічуються косметикою та пилом, тому появу проблем можна спостерігати вже протягом дня, а на ранок наступного дня взагалі можна жахнутися. Щоб цього не сталося, перше, що потрібно робити, — очищати шкіру.

Очищення

Очищення шкіри навколо очей не вимагає великих зусиль та великої кількості косметичних засобів. Достатньо використовувати тонік для обличчя та ватний диск. Мило, засоби, що містять спирт, а також засоби для вмивання можуть викликати сухість шкіри, тому після того, як ти змиєш макіяж, кілька легких рухів змоченим у тоніці на основі натуральних інгредієнтів ватним диском врятують положення. Шкіра навколо очей не вимагає регулярного пілінгу, досить просто вмиватися зі спонжем, який дозволить видалити омертвілі клітини шкіри природним чином. Грубі частинки скрабу можуть пошкодити шкіру і знову ж таки викликати сухість, тому якщо ти використовуєш скраб, то переконайся, що він складається з дрібних частинок і призначений саме для цієї зони.

Зволоження

Після очищення необхідно зволожити шкіру та зробити це можна декількома способами. Найпростіший – це крем для шкіри навколо очей. Креми діляться за властивостями: відновлюючі, зволожуючі, підтягуючі, очищаючі, поживні та антивікові. Для зволоження шкіри очей підійдуть сироватки, бальзами, гелі та звичайні креми на основі ефірних олій. Мінерали та активні компоненти, які входять до складу зволожуючих кремів, живлять шкіру вітамінами та борються із зневодненням, що дозволяє погляду сяяти свіжістю та здоров’ям. Нанесіть кілька крапель крему на шкіру навколо очей і повіки, розподіліть легкими рухами і можна наносити макіяж. Якщо з ранку необхідно надати очам бадьорості, то після очищення найкраще використовувати тонізуючий бальзам, який надасть шкірі тонусу і пружності. Перед сном необхідно не тільки очистити та зволожити шкіру кремом, але й використовувати додаткові засоби, які будуть живити шкіру вітамінами протягом ночі.

Нічний догляд

Вночі доглядати за шкірою навколо очей набагато простіше, ніж удень, тому що ти не піддаєшся впливу сонячних променів, пилу та косметики, тому у шкіри є можливість дихати та насичуватись вітамінами протягом 8 годин (залежно від того, скільки ти спиш). Саме тому варто приділити увагу зволоженню та живленню шкіри. Найкраще в такій ситуації підходить сироватка для очей – засіб, без якого вночі не обійтись. Дуже просто підібрати сироватку для очей залежно від типу шкіри та ефекту, якого необхідно досягти. Звертай увагу на те, щоб в основі сироватки були рослинні елементи та олії рослин та квітів. Якщо очам необхідний відпочинок та розслаблення після напруженого робочого дня, такий інгредієнт, як зелений чай — твій порятунок. Також втому знімає екстракт гранату, до того ж ще й надає енергії. Для того, щоб освіжити шкіру та надати їй сяйва, підійде трояндова олія або екстракт перлів.

Антивіковий догляд

Для того, щоб відтермінувати старіння шкіри, необхідно розпочати антивіковий догляд за шкірою навколо очей після 25 років. В данному випадку також необхідний комплексний догляд, що складається з очищення, зволоження і живлення. Дорослій шкірі необхідні тонус і достатня кількість води, набагато більше, ніж молодій шкірі, тому є сенс почати робити спеціальний масаж для обличчя. Так ти не тільки надаси очам енергію і тонус завдяки тому, що покращиться мікроцеркуляція крові, але й зробиш очищення набагато глибшим, адже частина огрубілих клітин шкіри після інтенсивних рухів пальцями відлущиться. Масаж необхідно робити вранці перед нанесенням макіяжу та ввечері перед сном, наносячи крем. Буквально хвилина роботи пальцями і можна продовжувати свої справи.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

З яким взуттям носити популярні в цьому сезоні шуби

Шуби — наймодніший верхній одяг сезону осінь-зима 2024/25. Ними дизайнери пропонують замінити пуховики, дублянки, утеплені…

11 години тому

Які штани популярні восени та взимку 2024/2025: 10 пар

Після закінчення тижнів моди ми вивчаємо глобальні тренди. Найчастіше серед них виявляються нетривіальні рішення, експериментувати…

13 години тому

5 найкращих поєднань взуття, яке підходить до пальта цієї осені

Пальто – наш незамінний осінній супутник. Щоправда, образи з ним не завжди виглядають так само,…

14 години тому

Стильні пуховики на осінь-зиму 2024/25: головні тренди

Осінь відчувається вже в кожному подуві вітру, тому саме час обговорити головні тренди верхнього одягу,…

1 день тому

З чим носити легінси цієї осені: 10 ідей

Облягаючі штани та джинси завжди виступали головною темою для суперечок у фешн-індустрії. Хтось вважає, що…

1 день тому

6 стильних пар взуття без підборів, які популярні цієї осені

Звичайно, взуття на високих тонких підборах виглядає ефектно. Однак із настанням осені хочеться «спуститися на…

2 дні тому