Лайфстайл

Яку користь для вашого городу може принести березове листя

Якщо ви в пошуках секретів, як ще покращити врожай, то ця рекомендація однозначно для вас.

Приготувати безкоштовне та ефективне добриво не складе труднощів, якщо використовувати найпростіший трюк.

Вам знадобиться не що інше, як березове листя.

Сучасні хімічні препарати для добрива ґрунту часом більше шкодять, ніж приносять користь. Їх потрібно використовувати з обережністю та знанням справи.

А ось березове листя – це не тільки відмінне підживлення, його ще використовують для мульчування ґрунту, щоб захистити його від холодів, вивітрювання вологи. Такий захист не дозволяє бур’янами проростати на грядках, а рослини помітно зміцніють.

Добриво з листя берези

Їх кладуть у компостні ями, і коли листя змішається з ґрунтом і збагатить грунт мікроорганізмами. Чи готовий компост, легко впізнати за кольором та запахом. Він починає пахнути лісовим ґрунтом. Такий грунт – це цінне підживлення для всіх без винятку рослин, квітів та плодових дерев. Є сенс удобрювати і ягоди березовим компостом.

Також листям можна вистилати грядки, викладаючи їх товстим шаром. На зиму їх залишають, а навесні перекопють разом із землею.

Таке добриво зробить грунт м’яким і пухнастим, набагато родючішим. Урожай на таких грядках порадує гарним ростом та відмінною якістю.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Цей принт замінить леопардовий восени та взимку 2024/2025

Анімалістичні принти давно захопили модний світ. Якщо минулого сезону всі буквально божеволіли по леопардовому орнаменту,…

9 години тому

З яким взуттям носити популярні в цьому сезоні шуби

Шуби — наймодніший верхній одяг сезону осінь-зима 2024/25. Ними дизайнери пропонують замінити пуховики, дублянки, утеплені…

1 день тому

Які штани популярні восени та взимку 2024/2025: 10 пар

Після закінчення тижнів моди ми вивчаємо глобальні тренди. Найчастіше серед них виявляються нетривіальні рішення, експериментувати…

1 день тому

5 найкращих поєднань взуття, яке підходить до пальта цієї осені

Пальто – наш незамінний осінній супутник. Щоправда, образи з ним не завжди виглядають так само,…

1 день тому

Стильні пуховики на осінь-зиму 2024/25: головні тренди

Осінь відчувається вже в кожному подуві вітру, тому саме час обговорити головні тренди верхнього одягу,…

2 дні тому

З чим носити легінси цієї осені: 10 ідей

Облягаючі штани та джинси завжди виступали головною темою для суперечок у фешн-індустрії. Хтось вважає, що…

2 дні тому