Краса

5 причин, через які краще приймати душ, а не ванну

Майже всі ми любимо поніжитися у зігріваючий ванні, проте, на думку лікарів, душ –  набагато корисніша процедура з гігієнічної точки зору.

Саме цей спосіб помитися зазвичай рекомендують пацієнтам лікарень – у тому числі й приватних, де навіть і є ванни. Чому?

На ось ці важливі нюанси потрібно звернути увагу:

У ванній кімнаті ти не миєшся повністю

Коли ти лежиш у ванній, яка частина твого тіла занурена у воду? Правильно, тільки нижні – груди, плечі і шия отримають свою частку вологи буквально на кілька хвилин і то якщо ти приділиш їм увагу.

Наше тіло вкрите бактеріями

Як показало дослідження 2007 року, наша шкіра, за словами вчених, «являє собою свого роду зоопарк» — на ній величезна кількість бактерій, з яких 8% ніколи не були досліджені. Якщо ти впевнена, що хочеш плавати у ванній разом з ними, а не змити їх якнайшвидше у зливний отвір, то будь-ласка, приймай ванну і не заморочуйся?

Стояча вода

До речі, про зливний отвір! Це головна різниця між душем і ванною: у першому випадку весь бруд одразу змивається в каналізацію, у другому залишається в воді, в якій ти сидиш. Так що ванна – не найкращий вибір, якщо ти весь день працювала в саду або активно тренувалася.

Сама ванна брудна

Так, твоя також! Як пояснює доктор медичних наук Райан Петерсон, чистити ванну треба після кожного використання, адже до неї потрапляє багато бактерій. Так що навіть якщо ванна виглядає чистою, фактично вона такою не являється. Тому її потрібно або кожного разу вимивати, або приймати ванну з компанії її “мешканців”.

Гаряча вода

Рідко хто приймає теплі ванни, скоріше за все це ванна наповнена гарячою водою, а як ми знаємо вода високої температури змиває її захисний ліпідний шар, і вона втрачає свої бар’єрні властивості, висушує шкіру, що сприяє її швидшому старінню.

Все це, звичайно, не означає, що ванну не можна приймати взагалі – адже вона теж по-своєму корисна: допомагає зняти стрес (і навіть, згідно з дослідженнями, позбутися депресії), Позбутися напруги в м’язах і нормалізувати сон. Просто не приймай ванну занадто часто і не забувай добре вимити ванну перед тим, як облаштуєшся в ній при свічках, зі смартфоном та келихом вина.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Більше білка: що потрібно змінювати в харчуванні з віком

З віком раціон має змінюватись. Навіть не заради схуднення, а заради того, щоб людина якомога…

3 дні тому

Ці симптоми вказують на нестачу заліза в організмі – перевір себе

Дефіцит деяких вітамінів та мінералів у нашому організмі може впливати на твоє самопочуття та вигляд.…

3 дні тому

Як продовжити стійкість фарбування брів, щоб рідше ходити до майстра

Ми звикли робити манікюр кожні 3-4 тижні, але з фарбуванням брів такої регулярності складно досягти:…

4 дні тому

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого…

4 дні тому

Тренування, які допоможуть спалити найбільше калорій і схуднути

Коли поставлена ціль схуднути, важливо підтримувати певний ритм руху та спалювати більше калорій, ніж споживаєш.…

5 днів тому

Як зупинити осінній «волосопад» і покращити якість волосся

Сезонне випадіння волосся - поширене явище, з настанням холодів волосся стає сухим, як листя на…

5 днів тому