Краса

Як зрозуміти, що ти використовуєш маску для обличчя неправильно: 5 грубих помилок

Маски для обличчя роблять домашній догляд для обличчя більш інтенсивним і допомагають швидко реанімувати шкіру після важкого дня або перед важливою подією. Але для того, щоб отримати позитивний ефект, слід не забувати про нюанси застосування цих засобів.

Порушення певних правил зводить ефект від маски нанівець або навіть обертається появою дерматологічних проблем.

Більшість жінок роблять маски для обличчя неправильно і розчаровуються в ефективності доглядової косметики. Зверніть увагу, чи є у твоїй б’юті-рутині ці звички, що знижують користь від застосування масок для обличчя.

Косметичні маски для обличчя є найпростішим і найлегшим способом привести шкіру до ладу та отримати миттєвий ефект перед важливим заходом. Однак у використанні цього експрес-засобу є свої нюанси, про які варто знати.

Відмова від попередньої підготовки шкіри

Перед нанесенням будь-якої косметичної маски необхідно підготувати шкіру до майбутньої б’юті-процедури. Спочатку її потрібно очистити від забруднень молочком або гелем для вмивання, додатково можно ще додатково очистити гелем-скаткою, а потім скористатися зволожуючим тоніком. Тонік посилить подальший ефект від засобу. В іншому випадку маска «запечатає» в шкіру забруднення, що може призвести до виникнення прищів і сильному подразненю.

Недотримання рекомендацій, вказаних на упаковці

Незважаючи на загальні правила нанесення масок, кожен виробник має свої рекомендації щодо використання, яким потрібно слідувати. Наприклад, якщо не рекомендується зволоження після застосування маски, значить, це не потрібно робити. Якщо в інструкції зазначено, що після використання засобу потрібен додатковий догляд, обов’язково дотримуйся вказаних рекомендацій.

Занадто тривале використання

В даному випадку принцип «більше – значить краще» не працює. При недотриманні цього правила ефект після нанесення може бути протилежним, і замість зволоження ти отримаєш сухість та подразнення.

Справа в тому, що деякі маски при тривалому контакті зі шкірою можуть витягати з неї природну вологу, зводячи нанівець весь ефект від застосування. Саме тому використовувати косметичний засіб потрібно стільки часу, скільки зазначено на упаковці.

Вибір невідповідної маски

Багато виробників йдуть на хитрощі, вказуючи на упаковці, що їх засіб «підходить для будь-якого типу шкіри». Це зовсім не так, тому краще шукати більш чесні засоби, на яких написано, для якого типу шкіри вони підходять. В іншому випадку є ризик отримати висип або заробити сильну алергічну реакцію.

Так, наприклад, для жирної або схильної до акне шкіри підходять маски, до складу яких входять деревне вугілля, алоє, екстракт чайного дерева. Для активного омолодження підходять гіалуронова кислота, ензими шовку та муцин равлики.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають,…

39 хв. тому

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось…

1 день тому

Коли краще їсти, до чи після тренування: вчені знайшли відповідь

Питання про те, коли все ж таки треба їсти — до тренування чи після нього,…

1 день тому

Румяний омбре-манікюр: тренд, який буде хітом восени та взимку

Такий варіант дизайну нігтів, напевно, порадує любительок мінімалізму. А ще він чудово виглядає і на…

2 дні тому

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді…

2 дні тому

Як уникнути набряків: причини їх появи та найкращі методи боротьби

Набряки не найгірше, що може бути, тим паче, якщо ти знаєш, від чого саме вони…

3 дні тому