Лайфстайл

Як виростити лемонграс у квартирі: поєднайте приємне з корисним

Лемонграс, цітронела, лимонна трава, як тільки ще не називають цю рослину. Головна її суть в тому, що її наділяють унікальними цілющими властивостями. Лемонграс намагаються вирощувати дачники, але це не найпрактичніший спосіб, якщо міркувати з погляду народної медицини. Краще, коли до рослини є доступ будь-якої пори року. Значить, лемонграс краще вирощувати у квартирі. Чи це можливо?

Подробиці

Рослина відноситься до злакових, але його культивують для листя. Вони славляться приємним лимонно-імбирним смаком. А вирощувати в незахищеному ґрунті марно – рослина загине за перших же осінніх заморозків.

Чай з цією травою має заспокійливий ефект, корисний при тривожних розладах, безсонні, стресі, виводить токсини, активує травлення та обмін речовин, діє як жарознижувальне, а також допомагає при головному болю.

Вирощуємо вдома

  1. Потрібно створити умови вологого та спекотного клімату: температура повітря від 25 градусів влітку і 16-18 тепла взимку. Повітря має бути вологим – це найважливіші умови для зростання трави у квартирі.
  2. Вибирайте пухкий і повітропроникний ґрунт (універсальний або для овочевих). І тут поживних речовин вистачить кілька місяців. А потім 1 раз на місяць лемонграс доведеться удобрювати.
  3. Варто розуміти, що у природних умовах лемонграс розростається до 1,5-2 метрів. У квартирі він більш ніж скромний і рідко зросте до 1 метра заввишки. Тому і ємність для його посадки має бути глибокою і не вже 25-30 см.

Як розмножується

Можна посіяти насіння, розділити кореневища, або скористатися живцями. В останньому випадку живці довжиною 5-7 см залишають у воді на сонці на 10-20 днів. Після того як з’являться коріння, живці витримують у воді ще два тижні і, коли коріння зміцніє, їх висаджують у ґрунт.

Як доглядати

Потрібно берегти траву від протягів, які, як не дивно, призводять до загнивання коней.

Також важливо регулярно поливати лемонграс, контролювати вологість ґрунту та повітря, температуру.

На літо рослину можна вивести на дачу – її не люблять комарі та інші шкідники. Але й у квартирі лемонграс почуватиметься непогано.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

6 години тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

1 день тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

2 дні тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

2 дні тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

3 дні тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

4 дні тому