Краса

7 причин, чому у зрілому віці з’являється акне

Вважається, що з акне найчастіше стикаються підлітки та молоді дівчата. Але іноді вугрі і прищі можуть з’явитися і в зрілому віці. Причин чому подібне відбувається, досить багато. У новому матеріалі розповідаємо про найпоширеніші з них.

Сильний стрес

У дерматології є спеціальний розділ, який вивчає вплив стресу на стан шкіри. Дослідження, проведені вченими, доводять, що шкіра обличчя та тіла активно реагує на психологічні переживання. Це відбувається через те, що мозок та імунна система впливають на її клітини через різні рецептори. При цьому стрес негативно впливає на стан шкіри, незалежно від віку людини.

Крім того, хронічний стрес підвищує рівень гормону кортизолу у крові. Оскільки він багато в чому регулює стан імунної, а також травної та нервової систем, його стрибки негативно впливають на стан всього організму.

Гормональні збої

Одна з основних причин появи висипу вугрів – проблеми з гормонами. Оскільки у зрілому віці організм жінки перебудовується, це може призвести до появи прищів на тілі та обличчі. Особливо часто це відбувається у тих, хто недбало ставиться до потреб свого організму і не знає, як захистити його під час клімаксу.

Як правило, поява вугрової висипки в період менопаузи пов’язана з поступовим зниженням в організмі рівня естрогенів – жіночих гормонів. Їх недолік призводить до формування відносної гіперандрогенії та, як наслідок, посилення активності сальних залоз.

Синдром полікістозних яєчників

Це захворювання також може призвести до появи акне у зрілому віці. Як правило, при синдромі полікістозних яєчників у жінки спостерігаються проблеми з овуляцією, а менструальний цикл стає нерегулярним. У деяких випадках хворі також стикаються зі збільшенням ваги та алопецією.

Основні причини появи цього захворювання – гормональні порушення чи спадковість.

Використання невідповідної косметики

Так як стан і потреби нашої шкіри з віком змінюються, щоб зберегти її красу, потрібно розумно підходити до вибору як декоративної, так і доглядової косметики. Нехтуючи anti-age б’юті-продуктами після 40 років, можна суттєво нашкодити собі. У тому числі спровокувати появу акне та інших проблем шкіри.

Щоб уникнути цього, у зрілому віці потрібно відмовитися від щільних тональних основ, що забивають пори, та косметики, у складі якої немає активних компонентів. Декілька правил макіяжу для тих, хто вже переступив 40-річний рубіж, ти знайдеш у цьому матеріалі.

Захворювання шлунково-кишкового тракту

Нерідко поява прищів у зрілому віці пов’язана з ігноруванням проблем із ШКТ та підшлунковою залозою. Оскільки здоров’я кишечника впливає стан всього організму, через запущених проблем у цій галузі може погіршитися як самопочуття, а й стан шкіри.

Якщо хочеш позбутися прищів і зберегти красу шкіри, почни стежити за станом шлунка та кишечника. Їж більше корисної їжі, пий чисту воду та скороти кількість жирних страв та фастфуду у своєму раціоні.

Дефіцит вітамінів та мінералів

Більшість необхідних підтримки здоров’я вітамінів і мінералів ми отримуємо з їжею. Проте, з віком можуть виникнути певні проблеми, через які вітаміни гірше засвоюватимуться. Це призведе до появи акне та загального погіршення здоров’я.

Щоб шкіра обличчя і тіла якомога довше залишалася здоровою, додай до раціону більше їжі, багатої на залізо. Так як воно необхідне для виробництва еритроцитів, що переносять кисень по всьому тілу, ти зможеш уникнути появи прищів та покращиш стан волосся та нігтів.

Вітамін A, він же ретинол допомагає уповільнити старіння шкіри і позбутися акне. Крім того, похідні цього вітаміну зменшують активність сальних залоз, які і провокують появу висипу вугрів.

Прийом лікарських препаратів

У зрілому віці жінка може зіткнутися з так званим медикаментозним акне. Найчастіше поява прищів провокують гормональні препарати та анаболічні стероїди.

Як правило, акне цього типу зникають після припинення прийому ліків, що їх провокують. Але якщо стан шкіри погіршується з кожним днем, слід звернутися за допомогою до дерматолога. Він проведе дослідження та допоможе зрозуміти, як саме боротися із проблемою.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Румяний омбре-манікюр: тренд, який буде хітом восени та взимку

Такий варіант дизайну нігтів, напевно, порадує любительок мінімалізму. А ще він чудово виглядає і на…

10 години тому

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді…

11 години тому

Як уникнути набряків: причини їх появи та найкращі методи боротьби

Набряки не найгірше, що може бути, тим паче, якщо ти знаєш, від чого саме вони…

1 день тому

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

2 дні тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

2 дні тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

4 дні тому