Лайфстайл

Дрібні цибулинні квіти, які прикрасять сад яскравими фарбами

Дрібні цибулинні квіти, про які ми вам сьогодні розповімо досить прості у догляді і не вимагають до себе багато уваги. Все, що їм потрібно – це прополювання від бур’янів, розпушування ґрунту та підживлення ранньою весною комплексним мінеральним добривом.

Іксія

Іксія – багаторічна бульбоцибулинна рослина із сімейства Ірисові, рід яких налічує до 66 видів. Висота іксії коливається від 40 до 60 сантиметрів. Дана рослина дуже красиво цвіте з червня по липень витонченими зірчастими квітками різноманітного забарвлення, які зібрані в граціозні суцвіття.

Квітки іксії розпускаються лише у ясну погоду та цвітуть близько трьох тижнів. У нічний час та похмурі дні її квітки закриті. Аромат слабкий та специфічний. Після цвітіння рослина втрачає всю декоративність.

Іксія любить рости на сонячних безвітряних місцях у високоживильному і добре дренованому грунті. Цибулини при посадці слід заглиблювати не нижче 5 см.

Поливають рослину помірно, у міру просихання верхнього шару грунту. Розмноження проводять дітками бульбоцибулин або насінням.

У південних регіонах, де не переважають сильні мінусові температури, іксію залишають зимувати у відкритому грунті, а от у регіонах з помірним кліматом їх потрібно викопувати і зберігати до весни в сухому прохолодному місці.

Тигридія

Тигридія – дрібноцибулинна рослина сімейства Касатикових, рід яких налічує до 55 видів. Їхньою батьківщиною вважаються субтропічні ліси Америки. Свою назву рослина отримала за рахунок своєрідного мармурового забарвлення.

Діаметр однієї квітки при хорошому догляді може досягати від 10 до 15 см. З однієї цибулини виростає до п’яти квітконосів, на яких розпускаються чудові квіти різних яскравих кольорів. Жаль тільки що цвітіння їх не тривале, всього 8 годин. Висота рослини коливається від 30 до 50 см. Час цвітіння червень-серпень.

Рослина надає перевагу сонячним, прихованих від сильного вітру, місцям і ділянкам з легким рихлим грунтом. Догляд за квіткою по суті такий же як і за бульбоцибулиними гладіолусів. Їх так само викопують восени, зберігають у сухому прохолодному приміщенні до весни, а потім висаджують у відкритий ґрунт.

Фрезія

Фрезія – багаторічна дрібноцибулинна рослина із сімейства Ірисові, рід яких налічує близько 20 видів та 150 сортів. Батьківщина рослини – південна частина Африки, саме туди фрезія поширилася у світі.

Квітки зібрані по 10-12 штук в одностороннє розгалужене суцвіття на вигнутих тонких квітконосах. Їх діаметр коливається від 3 до 6 см. Квітки бувають прості та махрові. Їх забарвлення може бути: білим, кремовим, жовтим, помаранчевим, рожевим, червоним, бузковим та блакитним.

Цвіте фрезія з червня до серпня. Під час цвітіння квітки стоншують дуже запашний аромат, що нагадує запах конвалії. Висота рослини становить від 20 до 70 см. Розмноження проводять бульбоцибулинами та насінням.

У саду фрезії добре ростуть тільки в напівтінистих ділянках, захищених від сильних вітрів, з пухким, вологим і родючим ґрунтом. Бульбоцибулини фрезії бояться морозів, тому на зиму їх викопують.

Всі три представники дрібноцибулинних квітів чудово вирощуються в Україні та можуть радувати гарним цвітінням.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Що треба робити, щоб мити голову рідше: корисні поради від трихолога

Хочеш палку дискусію серед подруг, запитай їх, як з якою частотою правильно мити голову! Справа…

23 години тому

Чому саме елегантні піджаки-пальто мастхев демісезону

Якщо ти добре "просьорчиш" інтернет, то помітиш, що піджаки-пальто в трендах вже не перший сезон.…

24 години тому

4 важливі нюанси у харчуванні восени, які допоможуть зберегти здоров’я

Осінь - це не тільки пора для затишних вечорів, а й час, коли організму потрібна…

2 дні тому

Чому тренування можуть мати зворотній ефект і призводити до збільшення ваги

Цифра на вагах збільшується, хоча ти через день тренуєшся і правильно харчуєшся? Розповідаємо чому це…

2 дні тому

Топ-4 моделі верхнього демісезонного одягу на жовтень: коли пуховик носити ще зарано

На календарі жовтень, а це означає, що погода може бути мінливою, зранку вже холодно, а…

3 дні тому

Як подолати стан “плато” у втраті ваги: ​​7 дієвих порад

Ефект плато – поширене явище. Часто ми сприймаємо його як поразку: складно прийняти цифри, які…

3 дні тому