Кімнатні рослини, які не потребують багато сонячного світла

0
Кімнатні рослини, які не потребують багато світла
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Буває так, що в житловому приміщенні відсутня достатня кількість сонячного світла, але при цьому хочеться озеленити приміщення і створити затишок. Для таких людей існує вихід: придбати кімнатні рослини, що не вимагають великої кількості сонячних променів.

На жаль, не буває рослин, яким світло не потрібне зовсім. Як і будь-яка інша жива істота, будь-яка рослина потребує живлення та світла, тому хоч якесь джерело сонячного освітлення має бути присутнім у приміщенні, в якому буде знаходитися рослина. Оптимальною відстанню від джерел світла вважається відстань в 2 метри від вікон з північного боку, і 3 метри з південного боку, де сонячне світло присутнє більшу частину часу.

Слід пам’ятати про те, що не всі тінелюбні рослини можуть постійно перебувати в темній частині кімнати або приміщення, їх все одно доведеться періодично поміщати до сонячного світла.

Однією з найневибагливіших і тіньолюбних рослин вважається хамедорея. Ця рослина схожа на міні-пальму, з красивим перистим листям соковито-зеленого кольору. Незважаючи на те, що ця рослина є вихідцем з південних куточків планети, вона спокійно переносить нестачу світла і не потребує великих зусиль по догляду.

Головне – регулярно і вчасно поливати хамедорею, забезпечувати тепло і вологість і періодично повертати рослину, щоб розлоге листя росло в усіх напрямках.

До списку любителів темних приміщень входить і така поширена кімнатна рослина, як плющ. Досить невибагливий і дуже гарна квітка, він радуватиме свого власника довгими пагонами, якими можна прикрашати приміщення. Плющ не дуже любить воду, його достатньо поливати двічі або раз на тиждень в залежності від температури в кімнаті, а також берегти від протягів та холоду.

Фіттонія – гарна кімнатна рослина з листям, прикрашеним яскравими прожилками. Ця рослина потребує якісного догляду, регулярного поливу та зволоження листя, зате не вимагає великої кількості світла і з вдячністю прикрашатиме собою будь-який затемнений простір.

Сансевієрія або, як її називають у народі, «тещин язик» – ще одна не тільки невибаглива, але ще й корисна рослина, що відмінно очищає повітря від шкідливих речовин і не вимагає великої кількості світла. Ця рослина може цвісти, а її квітки мають приємний аромат. Сансевієрія спокійна до протягів, прохолоди і не потребує “танців з бубном” в догляді.

попередня статтяЯк приготувати баскський чізкейк із Сан-Себастьян
наступна статтяНіжний горошок та кабачок — смачна овочева історія
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я