Лайфстайл

Чим замінити звичайні штори – 7 ідей для стильного оформлення вікна

Вам давно хочеться поновлення в інтер’єрі? Такого, щоб кімната виглядала оригінально, але бюджет при цьому не постраждав? А можливо, ви плануєте інтер’єр з нуля і бажаєте проявити фантазію?

Тоді пропонуємо розглянути оригінальні способи оформлення вікон. Виявляється, є багато можливостей замінити звичайні штори на щось цікавіше та вишуканіше.

1. Жалюзі

Майже в будь-якому сучасному інтер’єрі жалюзі виглядатимуть органічно і доречно. Минув той час, коли жалюзі асоціювалися лише з діловим офісним стилем.

Тепер різноманітність малюнків, формат, матеріалу та колірної гами дає простір для уяви. Можна вибрати горизонтальні або вертикальні, рулонні або римські штори.

2. Матове скло

Штори виконують не лише декоративну, а й практичну функцію – ховають кімнату від сторонніх очей та потоку сонячних променів. Тому замість них можна поставити склопакети з матовим склом або з піскострумним малюнком.

3. Декоративні відкоси

Це незвичайний варіант обробки вікна, який поки що мало хто застосовує. Замість звичайного відкосу з ПВХ можна замовити покриття з декоративного каменю, зімітувати цегляну кладку.

На ринку з’явилося багато інноваційних матеріалів, які дають змогу втілити цю ідею. Наприклад, технологія “рідкий камінь”.

4. Штори з намистин

Традиційно нитки з великими декоративними бусинами використовують замість міжкімнатних дверей. Тепер дизайнери пропонують замінити ними віконні штори.

Таке імпровізоване полотно зробить інтер’єр інтригуючим, життєрадісним, творчим. Найкраще використовувати намистини з дерева, кришталю, скла, кольорового прозорого пластику.

5. Вітраж

Ця художня техніка хороша як для скляних вставок у міжкімнатні двері, так і для шибок. Можна поставити вітражні фрагменти лише у нижній частині вікна. Такий спосіб добрий для мешканців нижніх поверхів, щоб ніхто не міг зазирнути у вікно.

6. Наклейки

Декоративна плівка, що самоклеїться – мабуть, найекономніший варіант, що замінює штори. Багато видів такої плівки можна легко зняти і замінити на нову. Широкий вибір малюнків та відтінків дозволяє підібрати те, що підходить для конкретного інтер’єру та смаку господарів.

7. Живі квіти

Кімнатна зелень – завжди вдала ідея. Рослини тішать око, насичують повітря киснем. Щоправда, дизайнери зазвичай протестують проти підвіконь, заставлених нескінченними горщиками, адже вони порушують усю естетику та гармонію.

Але з кімнатних рослин можна побудувати стильний живий декор, який успішно замінить штори. Потрібно взяти кілька великих рослин однієї висоти та поставити їх на рівній відстані один від одного. Важливо підібрати однакові кашпо, що підходять за кольором та стилем до обстановки інтер’єру.

Як бачите, є чимало ідей для інтер’єру, про які мало хто знає. Постарайтеся зійти з торованих доріжок і створити щось незвичайне, щоб урізноманітнити свій побут і радіти йому щодня.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

21 годину тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

23 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому