Як перевірити “домашнє” куплене молоко

0
Як перевірити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо раніше молоко, придбане на ринку у бабусь, здавалося ідеальним, то зараз таку впевненість варто відсіяти. На жаль, є багато недобросовісних продавців, що продають неякісний молочний продукт. Але перевірити це легко вдома.

Подробиці

Вміст води у молоці можна за допомогою звичайного спирту. Для цього у маленьку пляшку чи скляну банку налийте молоко та спирт у співвідношенні 1:2 (100 мл молока на 200 мл спирту).

Ретельно збовтайте протягом декількох хвилин та вилийте у глибоку миску.

Якщо через 3-5 секунд побачите пластівці, то молоко не розбавлене. А якщо процес очікування затягнеться на 20-30 хвилин, то справжнього продукту не більш, ніж половина.

Домашнє молоко, як правило, має жирність, тому коли купуєте на ринку, то не полінуйтеся перелити у власну тару. Якщо на стінках банки, з якої наливають, залишається густий слід, то молоко якісне.

попередня статтяЯк правильно сушити речі вдома, коли холодно
наступна статтяЯк приготувати бюджетний торт “Бідний студент”
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я