Які рослини допоможуть вигнати мишей з вашого городу

0
Які рослини допоможуть вигнати мишей з вашого городу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вчені кажуть, що будь-які створіння потрібні у природі для балансу її природних систем. Нехай вони мають рацію, але ми впевнені, що без мишей може бути нормальним город та врожай.

Хоча сьогодні в магазині можна знайти пастки, отруту… Але це не гуманно та екологічно шкідливо. Натомість рекомендуємо висівати на ділянці 3 рослини, які гарантовано не сподобаються гризунам.

Подробиці

Коріандр
Апетитна зелень не буває зайвою на кухні городника, стане в пригоді та для зимових заготівель.

Коріандр, що відрізняється невибагливістю, можна висівати серед овочевих культур і біля полуниці.

Головне правило при вирощуванні коріандру — регулярний і рясний полив, інакше зелень втрачає смакові властивості.

Полин
Його краще висаджувати по периметру ділянки, щоб гіркий сусід не нашкодив корисним рослинам, які мають дати смачний врожай.

Гілки полину варто розкидати у приміщенні, де зберігається щойно зібраний урожай, зокрема картопля. Серед гризунів її не виносять не тільки миші, а й криси, які останнім часом, як відомо, вирізняються жахливою адаптацією до всіх засобів боротьби.

Також полин можна і навіть потрібно використовувати для укриття виноградників на зиму — тоді за зиму миші їх не погризуть.

Помідорне бадилля
Це універсальний помічник хліборобів, щоб захистити молоді посадки дерево-чагарникових рослин, його восени нарізають і розкладають під ними.

При весняному перекопуванні, до речі, виходить чудове добриво. Якщо ви фанат помідорних посадок і бадилля за сезон набирається багато, його можна використовувати для мульчування грядок овочевих культур.

Саме це відлякує шкідників-гризунів. Крім того, для захисту від мишей можна готувати із цієї томатної сировини настої для обприскування. Але вони об’єктивно менш ефективні, ніж напряму у ґрунті.

попередня статтяЯк приготувати смачні кабачки за 10 хвилин
наступна статтяЯк приготувати смачний шашлик із червоної риби
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я