Лайфстайл

Що ще можна посадити в липні і отримати гарний врожай

Багато хто городників та садоводів вважають, що висаджувати різні культури можна  лише навесні. Але це не так, адже червень і липень найсприятливіший період для багатьох овочевих культур і різних видів зелені, значно підвищуючи ефективність використання ділянки.

Салатні овочі

Коли звільняються грядки на ділянці, на їх місці можна висаджувати різні салатні овочі, до них можна віднести:

  • будь-яку зелень;
  • щавель багаторічний або декоративний;
  • латук;
  • руколу;
  • цибулю батун (цибуля сіянка)
  • редис та редьку

Саме з цих культур починається посівна навесні. Але ніхто не заважає посадити зелень і у липні. Завдяки довгому світовому дню та теплим ночам перші сходи з’являться через невеликий проміжок часу, а весь урожай вдасться зібрати до морозів. Руколу взагалі можна висівати безкінечно, через кожні 14-20 днів.

Підбираючи салатні овочі для посадки, слід звертати увагу на їх сорти. Можна виділити три основні види:

  • весняні;
  • літні;
  • осінні.

Якщо висаджувати літні та осінні, то вони з легкістю перенесуть липневу спеку. Таких гарантій немає, якщо використати весняні сорти.

Всі види капусти, томатів або перців

Посадка капусти у липні зможе здивувати багатьох. Створюється відчуття, що її потрібно висаджувати завжди заздалегідь, щоби встигнути зібрати врожай. Це не так, є ранньостиглі сорти, які повністю дозрівають за 55 днів.

У липні такі сорти можна висаджувати сміливо, збираючи врожай восени. Але слід пам’ятати про те, що літо не можна назвати сприятливим часом року для зростання. Справа в тому, що існує безліч шкідників, які можуть завдати шкоди. Тому важливо пам’ятати про профілактичні заходи від шкідників та регулярно стежити за станом капусти.

Ще один важливий фактор – це регулярний полив. У сильну посуху молода капуста потребує зволоженого ґрунту. Якщо допустити пересихання, її зростання значно сповільниться.

Також в липні ще можна підсаджувати розсаду томатів і перців, всі умови для цих овочів дуже сприятливі.

Квасоля

Початок липня – це відмінний період, коли можна висаджувати кущову квасолю. Звичайно, чекати на врожай бобів особливого сенсу немає. Але якщо необхідні молоді стручки-зеленці, такий варіант можна назвати оптимальним.

Ще одна причина, чому квасоля є універсальною рослиною, полягає в тому, що вона є сидератом. Тому можна відновити ґрунт, заповнити місце на ділянці та отримати користь.

Буряк

Столові буряки сіють рано, а прибирають у вересні. Тому дачники вже давно сформували думку, що висаджувати її протягом сезону не вийде. А хіба все очевидно? Існують агротехнічні прийоми та хитрощі, які допоможуть досягти бажаного ефекту.

Простий приклад: якщо вирощувати буряк на вузьких грядках, його дозрівання значно прискорюється. Буряк можна сміливо висаджувати у червні та липні. Дозрілі плоди ідеально підійдуть для зимового зберігання. Найголовніше – викопати її до перших морозів.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як виглядає стрижка метелик і кому вона підійде

Стрижка метелик — модна популярна зачіска, яка передає ретровайб. Вона поєднує елементи багатошарових стрижок, створює…

14 години тому

12 ідей, як зробити одяг оверсайз елегантним

Оверсайз-одяг завжди у пріоритеті у модниць, але восени він особливо затребуваний. По-перше, в ньому дуже…

16 години тому

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про…

23 години тому

Як стилізувати плаття-светр цієї осені

Для поціновувачів суконь холодна погода не є причиною відмовлятися від жіночних та елегантних образів. Втім,…

1 день тому

З якими сумками ви будете стильно виглядати восени 2024 року

Крім культової маленької чорної сукні, в гардеробі кожної модниці має знайтися і містка сумка. В…

2 дні тому

Не тільки джинси: які ще штани популярні цієї осені

Модниці не можуть уявити свій повсякденний гардероб без улюблених джинсів, які легко поєднуються з різними…

3 дні тому